EMIDJ-Kelly over zwangerschapsdementie: ‘Functioneerde echt niet meer goed’

'Ik kon soms een minuut of twee iemand aankijken voordat ik doorhad waar diegene het over had'

Lees ook

Kelly Heruer komt binnenkort met haar eigen podcast over het moederschap. De Echte Meisjes in de Jungle-winnares gaat daarin met gasten in gesprek over hun diepste en rauwste angsten en emoties rondom hun zwangerschap en het moederschap. In een preview op Instagram deelt Kelly alvast openhartig haar eigen verhaal.

Zwangerschapsdementie

“Ik vond dat als mijn gasten dat doen, ik dat ook moest doen voordat de eerste online komt”, schrijft Kelly op Instagram bij een video waarin ze haar eigen persoonlijke verhaal deelt. De realityster vertelt dat ze het belangrijk vindt dat vrouwen zich veilig en zelfverzekerd voelen als moeder. “Bij mij is dat zeer zeker niet altijd zo geweest”, zegt ze eerlijk. Kelly heeft het vooral tijdens de zwangerschap van haar zoontje zwaar, omdat ze kampte met zwangerschapsdementie. Dit was bij haar zo erg dat ze regelmatig haar telefoon terugvond in de koelkast. “Ik functioneerde gewoon echt niet meer goed”, vertelt ze. “Ik kon soms een minuut of twee iemand aankijken voordat ik doorhad waar diegene het over had.”

Ook de hernia in haar onderrug speelde op toen ze in verwachting was. “Toen mijn buik ineens begon te groeien drukte die kleine zó hard tegen mijn hernia aan dat ik zeker de laatste zeven weken van mijn zwangerschap niets meer kon.”

Moeilijke start

Ook toen de kleine man eenmaal geboren was, kreeg Kelly met tegenslagen te maken. Hun zoontje eet niet goed, waardoor Kelly en haar vriend Jethro elke anderhalf uur een wekker moeten zetten om hem te voeden met een pipet, zodat hij niet nog meer afvalt. “Dat was echt verschrikkelijk. Je kleintje is dan zo kwetsbaar”, blikt ze terug op de moeilijke start. “Dat vond ik persoonlijk heel pittig.”

Psycholoog

Mede door deze pittige gebeurtenissen wordt Kelly heel onzeker over hoe ze het doet als moeder. Eind december trok ze daarom aan de bel. Ze had toen last van paniekaanvallen en was continu bang om de kleine te verliezen. De EMIDJ-ster gaat daarom naar een psycholoog die haar vraagt om haar gevoelens op papier te zetten. Een stukje daarvan deelt ze in de video die hierboven te zien is. “Hopelijk kunnen we met zijn allen de vele taboes doorbreken en ons niet meer schamen voor de impact en consequenties die het ouderschap op ons heeft, fysiek en mentaal. Want dit alles is gewoon normaal”, aldus Kelly.

Bron: Instagram @kellyheruer, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

Zie ook