Wait, what? Een haarclip dragen tijdens autorijden is gevaarlijk

Better be safe than sorry!

Van een haarclip zou je waarschijnlijk wel als laatste verwachten dat het gevaarlijk kan zijn, maar niets is minder waar. Het klemmetje kan vooral tijdens het autorijden best veel schade aanrichten. Het is dan ook verstandig om in de auto je haarclip even opzij te leggen. We leggen je uit waarom!

Haarstijlen in de auto

Grote kans dat je op TikTok al filmpjes voorbij hebt zien komen over verschillende car hairstyles. Hierin wordt niet alleen verteld over leuke kapsels voor tijdens het autorijden, maar ook over welke stijlen je beter achterwege kunt laten wanneer je in de auto stapt. Met stipt op nummer één: je haren in een haarclip.

Auto-ongeluk

Want wat blijkt? Wanneer je in een auto-ongeluk terechtkomt, wat an sich natuurlijk al erg genoeg is, kan een haarclip voor nog meer lichamelijke schade zorgen. Paisley Nicole kan erover meepraten, want toen zij na een ongeluk met de auto in het ziekenhuis werd behandeld, vertelden de artsen haar dat haar kapotte achterhoofd deels gevolg was van de clip die ze tijdens het rijden in haar haren droeg.

Expert aan het woord

Op TikTok wordt door veel meiden dus massaal gewaarschuwd voor het dragen van die leuke haarclip tijdens een ritje in de auto. Maar wat zeggen experts er eigenlijk van? De redactie van LINDA.Meiden heeft een adviseur van Veilig Verkeer aan de tand gevoeld, en hoewel hij nooit eerder van het haarclip-fenomeen had gehoord, zei hij wel het volgende: “Ik ken wel verhalen van mensen die een broche of speld droegen die bij een ongeluk voor extra verwondingen zorgde.”

Zeker is het dus niet, maar wij denken volgende keer wel even twee keer na voordat we met een haarclip de auto in stappen!

Bron: Fem Fem | Beeld: Unsplash, Jan Baborak

Laatste nieuws