Marieke Elsinga deelt bijzonder moment: ‘Ultieme beloning’

'Heb de dagen afgeteld tot dit moment'

Marieke Elsinga zit sinds de geboorte van zoontje Jip op een grote blauwe wolk. Echter was het af en toe helaas ook een donderwolk, want sinds haar zwangerschap heeft Marieke last van ontzettende jeuk. Daardoor was het begin van het moederschap anders dan gehoopt, maar daar is nu verandering in gekomen. Op Instagram deelt ze een bijzonder moment.

Borstvoeding

Op Instagram Stories deelde Marieke gisteren een prachtige foto waarop ze Jip borstvoeding geeft. “Heb de dagen afgeteld tot dit moment”, schrijft ze erbij. Vanwege de jeuk moest de presentatrice medicijnen gebruiken, en kon ze de eerste weken geen borstvoeding geven aan de kleine man. “Vanwege medicijngebruik tegen de jeuk op m’n benen mocht ik 4 weken geen borstvoeding geven”, legt ze uit. “Het zou aanvankelijk 2 weken duren. Ik dacht: tanden op elkaar, 2 weken kolven (en weggooien). Maar het werden 4 weken. Ultieme beloning vandaag.”

Marieke Elsinga
Bron: Instagram @mariekeelsinga

Jeuk

Een paar weken na de bevalling van zoontje Jip vertelde Marieke voor het eerst over de jeukproblemen. “In mijn zwangerschap ontdekte ik één jeukend plekje op mijn linkerbeen. Het groeide uit tot meerdere plekken op beide benen, werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen. Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan”, legt ze uit.

“Inmiddels doet staan zeer, ga ik soms gek van de jeuk onder een koude douche en neemt m’n vriend me dansend mee door de woonkamer om me af te leiden (Hollandse hits zijn favoriet!).” De radio-dj liep weken rond met een ingezwachteld been en moest meerdere keren naar het ziekenhuis om de oorzaak te achterhalen omdat de jeuk maar niet verdween. “Mijn motto blijft: op naar een jeukvrij 2023”, grapte ze begin dit jaar nog.

Bron: Instagram @mariekeelsinga | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws