Hello spring! Dit zijn de 5 modekleuren van dit voorjaar

Laat de lente maar komen!

Hoewel de weersvoorspellingen de komende dagen nog niet bepaald zonnig zijn, kunnen wij niet wachten tot de eerste zonnestraaltjes weer tevoorschijn komen. Om alvast in de lentesferen te komen, zetten we dé vijf modekleuren van dit voorjaar voor je op een rijtje.

Pastelgroen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mytheresa (@mytheresa.com)

Pasteltinten komen elke lente weer terug, en ook dit voorjaar kunnen we veel pastelkleurige items in de modecollecties verwachten. Met op nummer één: pastelgroen. Ook merk Fendi liet al eerder weten dat dit dé modekleur van 2023 wordt. Wij snappen wel waarom: Instagram staat vol met groenkleurige co-ords en jurkjes. We like!

Vuurrood

Ook rood maakt een flinke comeback dit voorjaar. Tijdens Fashion Week zagen we de kleur al voorbijkomen bij grote modehuizen als Prada, Gucci en Valentino, en de komende tijd zullen we rood nog wel vaker zien. Van oversized sweaters tot ton sur ton pakken: deze vurige kleur laat ons modehart sneller kloppen!

Basic wit

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yasmin (@yasminrobert)

Als je niet zo van de felle kleuren bent en liever voor een bescheiden kleurenpalet gaat, zal het ongetwijfeld een opluchting zijn dat ook wit in het rijtje van lente modekleuren staat. Want hoe leuk andere kleuren ook staan, met wit zit je al-tijd goed. Het staat elegant, kleurt mooi bij je beginnende tan en is eindeloos te combineren met andere kleuren. Een must, dus!

Pastelgeel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yasmin (@yasminrobert)

Okay, we moeten eerlijk zijn. Geel staat niet iedereen. Maar behoor jij tot de groep die deze kleur wél goed kan hebben? Lucky you. Pastelgeel wordt namelijk één van de belangrijkste kleuren van komend modeseizoen. En zeg nou zelf: een zachtgele blazer of mini dress is toch té leuk voor het voorjaar?

Lila

We blijven toch nog maar even in de pastelkleuren, want ja – die horen nu eenmaal bij de lente. Ook lila is een kleur die je zeker in je kast moet hebben dit voorjaar. We zagen de kleur al veel op de catwalks voorbijkomen en ook op social media is lila in opkomst. En dat bevalt ons wel!

Bron: Girlscene, FEM FEM | Beeld: Istock, Instagram

Laatste nieuws