Wait, what? Deze ‘ugly’ sneaker is momenteel ontzettend populair

De schoenen zijn een hit op Instagram!

Ben je nog op zoek naar een paar nieuwe sneakers én wil je graag meedoen aan de laatste trends? Dan is de Salomon sneaker het paar dat je zoekt. De schoen is behoorlijk uitgesproken, opvallen en – tja – een tikkeltje lomp. Toch is het een hit op Instagram en is menig celebrity fan.

Trending

Deze ‘ugly schoen’ werd vorig jaar voor het eerst gespot toen niemand minder dan Bella Hadid in New York verscheen met een paar felrode Salomon hiking- en running sneakers. Sindsdien verschijnt Bella regelmatig met een paar Salomon wandelschoenen aan haar voeten en weet ze de sneaker perfect te stijlen. Het is dan ook niet verrassend dat het opvallende model dat Bella droeg – de XT-4 Advance – al maanden uitverkocht is.

Beeld: NL Beeld

Bella is overigens niet de enige die de wandelschoenen volledig heeft omarmd. Ook Rihanna weet wel raad met de Salomon sneaker en droeg een vuurrood model tijdens haar optreden bij de Superbowl drie weken geleden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RİHANNA🔵 (@rihannaofficiall)

Salomon sneakers

De wandelschoenen van het Franse merk Salomon herken je aan hun zigzag-zijkanten, getailleerd silhouet en opvallende veters. Het merk speelt al jaren een grote rol in de herenmode, maar begint ook een steeds grotere rol te spelen in het straatbeeld bij vrouwen. Als grote namen zoals Bella, Rihanna, Emily Ratajkowsi en Kendall Jenner gespot worden met de schoen, dan weet je dat het gegarandeerd een hit wordt. Veel influencers gaan dan ook met de schoen aan de haal. Zij begrijpen overigens dat het felrode model misschien een tikje te heftig is voor een dagelijkse look. Maar gelukkig is de Salamon sneaker in veel verschillende kleurencombinaties te verkrijgen.

Benieuwd hoe zij de trend vormgeven? Onze collega’s van Marie Claire speurden Instagram af naar inspiratie.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily (@emswells)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elizabeth 🪐 (@elizabethanneventer)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michelle Li (@himichelleli)

Combinaties

De opvallende schoenen zijn in alle soorten kleuren te verkrijgen waardoor je het model makkelijk kunt opnemen in je dagelijkse look en op veel verschillende manieren kunt stijlen. Combineer ze met een jeans voor een nonchalante en sportieve look of draag ze onder een getailleerde pantalon om je outfit naar een hoger niveau te tillen. Ook onder een jurkje of een statement jas werken de sneakers perfect. Kortom: de sneakers zijn ervoor gemaakt om op te vallen, dus combineer er lekker op los!

Bron: Marie Claire, Who What Wear, Elle | Beeld: Instagram, NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws