Penn Badgley haalt uit naar Netflix om romantiseren seriemoordenaars

De YOU-acteur laat van zich horen.

Penn Badgley is sinds vorige week te zien in het vierde seizoen van de Netflix-serie YOU. Hierin speelt hij Joe, een soort stalker en – ehm, niet te vergeten – moordenaar. In gesprek met Entertainment Tonight vertelt de acteur over zijn rol en wat hij ervan vindt dat Netflix moordenaars eigenlijk een soort podium geeft.

Verhaal

Wie YOU al vanaf het begin kijkt weet dat de serie gaat over de New Yorkse boekverkoper Joe. Hier ontmoet hij Beck en raakt compleet geobsedeerd door haar. En hij doet er alles, maar dan ook echt alles, aan om met haar te zijn. En dan bedoelen we ook echt alles… Laten we het erop houden dan hij ontzettend (!) gestoord is. Oh, en voor de Gossip Girl-fans. De kans is groot dat je na het zien van YOU nooit meer normaal naar Dan Humphrey hebt kunt kijken.

Goed, in het tweede en derde seizoen zien we hoe Joe en zijn soulmate Love (Victoria Pedretti) kregen hun eerste kindje en verhuisden om die reden naar een ‘zielloze buitenwijk’, zoals Joe het zelf noemde. Eenmaal daar viel het oog van Joe op de buurvrouw, met een nieuwe obsessie tot gevolg. Toen Love hierachter kwam, leidde dat tot een flink aantal bloederige scènes, waarbij meerdere mensen om het leven werden gebracht door het stel. Uiteindelijk legde ook Love het loodje en besloot Joe naar Parijs te vertrekken, waar hij hoopt zijn ‘grote liefde’ Marianne – je weet wel, die uit de bieb – tegen het lijf te lopen.

Seriemoordenaars

In al deze seizoenen doet Joe behoorlijk bizarre dingen om zijn eigen hachje (en die van zijn obsessies) te redden. Dat mag in deze serie dan misschien fictief zijn, maar Netflix heeft ook een paar true crime docu’s online staan waar hetzelfde in gebeurt. Dat kijkers zich aangetrokken voelen tot seriemoordenaars is iets wat moet stoppen, vindt Penn. “Om eerlijk te zijn, bij ‘You’ is het de bedoeling dat je je aangetrokken voelt tot mijn personage. Dat is onze schuld. Ted Bundy en Jeffrey Dahmer daarentegen, dat is de verantwoordelijkheid van Netflix”, vertelde hij aan Entertainment Tonight.

Op Netflix staan over zowel Ted Bundy als Jeffrey Dahmer documentaires, films en series. Zo speelt Zac Efron in Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vil Ted Bundy en kroop Evan Peters vorig jaar in de huid van Jeffrey Dahmer in Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Bron: HLN | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws