Grazia tipt: de mooiste locaties om te overnachten in Zeeland

Een weekendje uitwaaien in Zeeland? Op deze plekken wil je verblijven!

Nu de lente weer voor de deur staat, staan we te popelen om weer weekendjes weg te gaan. Hoewel citytrips in Europese steden altijd leuk zijn om te boeken, kiezen we dit keer voor een weekendje weg in eigen land. Geen idee welke stad in Nederland je wilt bezoeken? Booking.com to the rescue! Booking.com zette namelijk de meest gastvrije steden in Nederland op een rijtje. En aangezien wij wel benieuwd waren naar die steden, namen we meteen een kijkje bij de top drie.

Traveller Review Awards

Als we op reis gaan, een citytrip maken of een weekend weg willen zijn er een paar dingen waar we op letten. Zo vinden we het belangrijk dat de omgeving mooi is, er ergens wat te beleven valt én dat de gastheren- of dames vriendelijk zijn. Booking.com snapt dat maar al te goed. Het digitale reisplatform zette dan ook de meest gastvrije pareltjes op elke bestemming ter wereld én in Nederland voor de elfde keer op een rijtje. Enne, dit lijstje is niet zomaar tot stand gekomen.

Zo zijn deze bestemmingen aan de hand van 240 miljoen geverifieerde beoordelingen van reizigers van booking.com op een rijtje gezet. Zo werd er onder meer gekeken naar hoe fijn gasten het bij verblijf in een hotel, homestay, B&B of een andere accommodatie hadden.

Meest gastvrije steden in Nederland

Hoewel Amsterdam voor toeristen een van de populairste vakantiebestemmingen is, blijkt deze stad toch niet de meest gastvrije te zijn. Welke dat wel is? Dat is Serooskerke in Zeeland. Op nummer twee staat De Cocksdorp in Noord-Holland en op drie staat Zandvoort in Noord-Holland.

Voor wie nieuwsgierig is naar de top 20, hier komt-ie:

 1. Serooskerke, Zeeland
 2. De Cocksdorp, Noord-Holland
 3. Zandvoort, Noord-Holland
 4. Middelburg, Zeeland
 5. Zwolle, Overijssel
 6. Noordwijk aan Zee, Zuid-Holland
 7. Utrecht, Utrecht
 8. Den Haag, Zuid-Holland
 9. Scharendijke, Zeeland
 10. Harlingen, Friesland
 11. Haarlem, Noord-Holland
 12. Valkenburg, Limburg
 13. Zoutelande, Zeeland
 14. Maastricht, Limburg
 15. Schoorl, Noord-Holland
 16. Breda, Noord-Brabant
 17. Hollum, Friesland
 18. Leeuwarden, Friesland
 19. Egmond aan Zee, Noord-Holland
 20. Westkapelle, Zeeland

Gastvrije steden

Aangezien Grazia wel zin had in een citytrip in eigen land, besloten we een bezoekje te brengen aan de top drie meest gastvrije steden. We reisden daarom af naar Zeeland, De Cocksdorp op Texel (Noord-Holland) en Zandvoort (Noord-Holland). Deze locaties wonnen allemaal een traveller review award voor hun gastvrijheid van de reizigers die er geweest zijn. Tijd om de beste en mooiste hotels, B&B’s, homestays en ander accommodaties zelf te testen!

Benieuwd wat we allemaal in Zeeland hebben gedaan en waar we verbleven? Bekijk het in de onderstaande video:

@grazia_nl

Volgens reizigers van Booking.com is Zeeland een van de meest gastvrije plekken in Nederland. ✨ Lekker uitwaaien aan de kust of juist shoppen in de stad? Zeeland has it all! Grazia bezocht drie accomodaties in de provincie die een traveller review award hebben gewonnen. Enne, wij zijn enthousiast! Kijk mee 💛 #bookingcom #grazianl #travel #traveltiktok #zeeland #middelburg #vlissingen  #weekendjeweg #surethingbymiguel #surethingtrend @Booking.com

♬ origineel geluid – grazianl

Accommodaties in de video

 1. Eclectic Hotel Copper
 2. Cityhotel Wood 
 3. Hotel de Timmerfabriek | Kloeg Collection

Benieuwd naar wat we in Zandvoort en op Texel hebben gedaan? En in welke prachtige B&B’s, hotels en homestays we verbleven? Houd Grazia en onze socials dan goed in de gaten.

Beeld: iStock

Laatste nieuws