Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Cloud skin is dé nieuwe trend in de beautywereld

Die porseleinen huid wil iedereen toch?

Er gaat geen dag voorbij dat er geen nieuwe beautytrend- of hack te vinden is in de cosmeticawereld. Zo ook deze keer niet. De cloud skin is namelijk helemaal hot and happening. Maar wat is het en wat doet het voor je huid? Wij leggen het je uit.

Verschillende texturen

Bij de cloud skin-trend draait het allemaal om het gebruiken van verschillende texturen zodat je uiteindelijk een prachtige, flawless eindresultaat hebt. De soft-focus look is hierbij het uitgangspunt, je weet wel, alsof het lijkt dat je bent gephotoshopt. Toch is deze trend best lastig om goed te beheersen. Je moet namelijk met heel veel dingen rekening houden. Zo moet je voor shine zorgen op de juiste plekken (en dus niet té veel highlighter gebruiken) en moet je ervoor zorgen dat je gezicht niet heel erg afgepoederd lijkt. Best een kunst als je het ons vraagt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sayla (@sayla__moon)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kasey (@thefacebykase)

Zoals je al kunt zien zorgt de cloud skin voor verschillende, prachtige dimensies in je gezicht. Het shinet met een mooie glow waar het hoort te shinen en het is mat waar het mat moet zijn. Ook is deze make-up trend bestempeld als een natural look, waardoor het lijkt alsof je niet heel veel make-up op hebt. And we love that! Daarnaast moet je niet vergeten om natuurlijk uitziende producten te gebruiken zoals een natuurlijk lijkende blush en een natuurlijk lijkende bronzer. Enne, avoid felle oogschaduw kleuren!

Glass skin-trend

Als je een beetje thuis bent in de beautywereld, dan zal het je opvallen dat de cloud skin-trend heel veel weg heeft van de glass skin-trend. Deze trend waaide – natuurlijk – over vanuit Korea en zorgde ervoor dat menig vrouw prachtige porseleinen make-up looks hadden. Iets wat natuurlijk veel precisie en techniek vraagt, aangezien niemand een perfecte en egale huid heeft. En ook bij de cloud skin-trend is oefenen nodig. Ze zeggen niet voor niets practice makes perfect, toch?

Bron: Beautify | Beeld: iStock