Dít zijn de 20 meest gastvrije steden van Nederland

Van de Zeeuwse kust tot knusse plekjes in Friesland.

Nu de coronacrisis en alle bijbehorende beperkingen (grotendeels) achter de rug zijn, trekken we er weer graag op uit. En daarvoor hoeven we heus niet altijd het vliegtuig te pakken, want ook in Nederland zijn er genoeg leuke steden te ontdekken. Booking.com heeft daarom de twintig meest gastvrije steden van ons land op een rijtje gezet. Waar ga jij binnenkort overnachten of lekker uit eten?

Reisoptimisme

De resultaten komen naar voren in de jaarlijkse Traveller Review Awards van Booking.com. Bijna de helft (44%) van de Nederlanders gelooft dat 2023 hét jaar is om nieuwe reiservaringen op te doen. En ook na de coronatijd zit de wereld nog steeds vol met geweldige gastvrijheid, vriendelijke gastheren en een schat aan onontdekte bestemmingen voor onvergetelijke reiservaringen. Met zo’n enorm aanbod aan mooie plekken kan het dan ook lastig zijn om te kiezen waar je naartoe wilt. Daarom helpt de boekingssite je een handje door de meest gastvrije pareltjes en bestemmingen op een rij te zetten. Dit doen ze aan de hand van meer dan 240 miljoen (!) geverifieerde beoordelingen van reizigers van Booking.com.

Zeeuwse kust

Misschien staan er nog niet veel Nederlandse steden op je reis-bucketlist, maar onze eigen hospitality sector wordt toch erg goed beoordeeld. Het is weliswaar geen exotische reisbestemming, maar ons kikkerlandje is nog steeds een enorme trekpleister voor buitenlandse toeristen. Enne, Bløf bracht er al een ode aan met hun nummer Zoutelande, maar aan de Zeeuwse kust nog steeds populair. Voor het tweede jaar op rij is het Zeeuwse Serooskerke namelijk de meest gastvrije plaats in Nederland!

Gastvrijheid

Zeeland is sowieso erg goed vertegenwoordigd in de lijst met twintig meest gastvrije steden van ons land. De provincie staat er maar liefst vijf keer in. Maar ook andere kustplaatsen en steden zijn geliefd. Dit is de volledige lijst:

 1. Serooskerke, Zeeland
 2. De Cocksdorp, Noord-Holland
 3. Zandvoort, Noord-Holland
 4. Middelburg, Zeeland
 5. Zwolle, Overijssel
 6. Noordwijk aan Zee, Zuid-Holland
 7. Utrecht, Utrecht
 8. Den Haag, Zuid-Holland
 9. Scharendijke, Zeeland
 10. Harlingen, Friesland
 11. Haarlem, Noord-Holland
 12. Valkenburg, Limburg
 13. Zoutelande, Zeeland
 14. Maastricht, Limburg
 15. Schoorl, Noord-Holland
 16. Breda, Noord-Brabant
 17. Hollum, Friesland
 18. Leeuwarden, Friesland
 19. Egmond aan Zee, Noord-Holland
 20. Westkapelle, Zeeland

In welke stad wil jij binnenkort een weekendje verblijven, of eten in een fijn restaurant? Tijd om de bucketlist aan te vullen en een tripje te plannen, als je het ons vraagt!

Bron: Booking.com | Beeld: iStock

Laatste nieuws