Gekleurde mascara is weer hot en zo draag je het

De 90's trend is back!

Lees ook

De 90’s trend is back! Gekleurde mascara’s zijn namelijk weer helemaal hot. Blauw, rood, paars, geel: je kan het zo gek niet bedenken. Dus laat je veilige zwarte mascara een keer in de make-up la liggen en maak je look af met een kleurtje!

Mascara

Lange tijd hielden we het bij een basic zwarte mascara op onze wimpers. Maar door een kleurtje te gebruiken, kun je niet alleen een make-up statement maken, ook kunnen verschillende kleuren andere features van je gezicht meer naar voren halen. Make-up influencers leggen uit hoe je deze mascara trend het beste kan aanpakken. Wij zetten er een paar op een rijtje.

Blauw

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door bella ⭐️ (@isabelleikpeme)

Blauwe mascara klinkt misschien een beetje heavy. Maar het tegenovergestelde is juist waar. Als je een zachte kleur ogen hebt, kan een zwarte mascara namelijk als snel een beetje overweldigend zijn. Blauw is dan een zachter alternatief en laat je ogen mooier uitkomen. Ook kan het ervoor zorgen dat je er wat fitter uitziet als je vermoeid bent. Door de blauwe mascara lijkt je oogwit namelijk optisch witter en daardoor zie je er frisser uit.

Rood

@geenahunt

The perfect redhead mascara <3

♬ som original – crz

Gingers opgelet! Het gebruik van rode mascara versterkt namelijk je features. Zwart kan al snel wat te heftig zijn bij mensen met roodhaar maar rood daarentegen staat ontzettend mooi en natuurlijk. Het proberen waard dus!

Paars

@a_banik

catching me wearing jewel tone mascara all summer long 💜💙💚 #lorealparis #coloredmascara #browneyes #purplemascara

♬ Sauce – Naïka

 

Van paarse mascara heb je misschien nog niet eerder gehoord. Toch kan dit ontzettend mooi staan. Vooral bij mensen met een donkere huidskleur of bruine ogen matcht de paarse kleur van de mascara prachtig. Ga jij ook een kleurtje proberen?

Bron: Beautify, Fem Fem | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook