Zo zorg je ervoor dat je parfum langer blijft zitten

Parfumgoeroe Mona Kattan deelt een aantal handige tips.

Als je een heerlijk parfum hebt gekocht, wil je dat-ie zo lang mogelijk meegaat en dat je ‘m de hele dag door ruikt. Parfumgoeroe Mona Kattan weet er alles van. In gesprek met Grazia deelt ze daarom tips over hoe je je parfum het best kunt bewaren, en hoe je langer van de geur kunt genieten. 

Kayali Fragrance

Mona Kattan is de founder van Kayali Fragrance en heeft een parfumgarderobe om u tegen te zeggen. Het is dan ook niet zo gek dat Mona diverse succesvolle geuren uitbracht en precies weet hoe je parfums het best kunt bewaren. Aan Grazia vertelt de onderneemster meer over hoe je het best voor je parfums kunt zorgen. 

Geuren goed houden

Een van de grootste fouten die je op parfum-gebied kunt maken? Daar hoeft Mona niet lang over na te denken. “Dat is absoluut je parfum op de verkeerde plek bewaren”, vertelt ze. “Bewaar je parfum altijd op een koele, donkere plek.” 

“Soms bewaren mensen een parfum in de auto, zodat ze nog snel een geur op kunnen doen als ze naar een afspraak gaan. Maar een auto kan heel snel warm worden als-ie in de zon staat. Hitte en zonlicht kunnen een geur behoorlijk veranderen. De geur raakt beschadigt door hitte en blijft daardoor minder lang hangen. Als we geld uit hebben gegeven aan een geur, willen we dat-ie zo lang mogelijk goed blijft. Bewaar ze dus goed.” 

Ook is er een andere ‘fout’ die mensen kunnen maken als het aankomt op parfum. “Mensen experimenteren niet genoeg!”, lacht Mona, “Probeer af en toe eens iets nieuws! Als je normaal niet van de citrusgeuren bent, is het zo leuk om toch op zoek te gaan naar een citrusgeur die bij je past. Layer een citrusgeur eens met een bloemengeur; oftewel: experimenteer!” 

Langer hangen

Een andere ‘fout’ die je kunt maken als je parfum op spuit? Dat is ‘m op een droge huid spuiten. Want wist je dat geuren minder lang blijven hangen als je je parfum op een droge huid sprayt? Dit is dan ook de reden waarom Mona haar huid altijd verzorgt met een fijne body balm, voordat ze parfum opdoet. “Moisturizing is key. Je parfum blijft veel beter hangen op een gehydrateerde huid.” 

Maar er is ook nog een andere manier om ervoor te zorgen dat je parfum niet vervliegt. “Ik spuit ook regelmatig parfum op mijn kleding of in mijn haar. Dat werkt soms veel beter dan parfum op je huid sprayen. Je huid heeft gedurende de dag van alles te verduren. Als het warm is, zweet je bijvoorbeeld. En ook hormonen kunnen invloed hebben op hoe een parfum op je huid ruikt. Op je haar of in je kleding verandert de geur van je parfum niet. Op de huid kan je geur wel veranderen.” 

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws