4x inspiratie voor je carnavalsoutfit van 2023

Heb jij je outfit al ready?

Lees ook

In februari is het weer tijd voor carnaval: beneden de rivieren veranderen steden in één groot feestterrein. Hoog tijd dus om je outfit(s) alvast te bepalen. Heb jij al leuke ideeën, of kan je nog wel wat inspo gebruiken? Met de vier looks uit dit artikel ben je met je deze carnavalskleding voor dames in ieder geval helemaal on trend dit jaar. 

Wednesday

Een super populaire serie op dit moment is Wednesday, over de dochter uit de Addams family. Het mooie is: haar karakter kun je heel makkelijk in een carnavalsoutfit gieten. Trek een zwarte outfit aan met wat witte details, maak je haar zwart en doe er twee vlechtjes in. Et voilà, je bent Wednesday herself! 

Ga je graag een stapje verder, bevestig dan een nephand op je schouder. Zo heb je ‘Thing’ ook bij je. En je Addams Family outfit maak je al helemaal af met een stoïcijnse blik, net als Wednesday. Je kunt natuurlijk ook als een ander karakter verkleed gaan. Dus heb jij een andere favoriete serie of film? Bedenk dan hoe je je kunt verkleden als een van de personages! 

Liefde gaat door de maag

Zoals het gezegde luidt: liefde gaat door de maag. Dus wil jij graag iemand aan de haak slaan tijdens carnaval? Ga dan verkleed als wat lekkers. Zomaar wat ideetjes: een gevulde taco, een aardbeitje of een heerlijke zak friet. 

Kom maar door met die foodies! Met wie haal jij aan het eind van de avond die welverdiende midnight snack? De tijd zal het leren.

Actuele outfit

Volg je graag het nieuws en vind je het leuk om met een inhaker naar carnaval af te reizen? Bedenk dan wie er het afgelopen jaar veel in het nieuws is geweest. Denk bijvoorbeeld aan Harry en Meghan (meteen een leuke couples-outfit!). 

Ook een actrice, zangeres, topsporter of BN’er is altijd een goed idee. Wie vond jij het meest spraakmakend in de afgelopen tijd? Met een outfit die je hierop inspireert, draag je meteen een leuke ijsbreker voor in de kroeg.

Kleuren van de stad

Veel carnavalssteden hebben hun eigen kleuren. Zo zijn de kleuren van Lampegat (Eindhoven) oranje en blauw, van de Kruikenstad (Tilburg) oranje en groen en van Den Bosch rood, geel en wit. Ben jij wel van de diy’s? Brei dan een sjaal van de kleuren, en je mengt je zo tussen de locals! Alaaf!

Beeld: Wednesday (Netflix)

Laatste nieuws

Zie ook