Esmee Ipema over Echte Meisjes in de Jungle: ‘Miste mijn stijltang’

'Als ik die niet gebruik worden die extensions een grote klittenbal'

Esmee Ipema is een van de twaalf dames die meedoet aan het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Helaas moest Esmee al in de tweede aflevering naar huis vanwege de ruzie met Louisa. In gesprek met Grazia blikt de realityster terug op haar korte avontuur in de jungle en vertelt ze wat ze het meeste miste toen ze daar was.

Meedoen

Esmee hoefde niet lang na te denken toen ze voor dit programma werd gevraagd. “Ik was meteen overtuigd. Het leek me heel erg leuk.” Wel was het even wennen om zonder tweelingzus Sharon mee te doen aan een tv-programma. “Maar ergens vond ik het ook weer heel erg leuk. Zo zien mensen ons ook een keer apart van elkaar”, legt ze uit.

Eenmaal in de jungle aangekomen was het flink afzien voor Esmee en haar team. Ze verloren de eerste paar spellen, waardoor ze in het primitieve kamp moesten overnachten. En hoewel we de EOTBDD-ster horen vragen of er ook stopcontacten zijn voor haar stijltang, was dat uiteindelijk niet wat ze het meest miste in de jungle. Waar ze wel naar verlangde? “Mijn bed”, zegt Esmee. “Ik heb natuurlijk de drie ergste nachten gehad daar, want ik heb alleen maar het slechte kamp gezien”, legt ze uit. “Ik heb drie dagen lang in een natte hangmat gelegen, dus dat was wel heel heftig.”

Geen make-up

In het primitieve kamp hadden de meisjes natuurlijk geen toegang tot een luxe badkamer inclusief make-up tas. Of Esmee daar moeite mee had? “Ik kan echt een meisje meisje zijn, maar ook een jongen eigenlijk. Dat we geen make-up enzo hadden boeide me allemaal niet”, vervolgt Esmee. “Uiteindelijk maakt me niet zoveel uit. Heel veel mensen zien mij lelijk in het dagelijks leven”, grapt ze.

Toch was het lastig om afscheid te nemen van haar stijltang. “Ik heb extensions en daarom vind ik mijn stijltang belangrijk. Als ik die niet gebruikt worden die extensions een grote klittenbal. Maar hij kon niet mee helaas, dus mijn extensions waren wel echt heel lelijk geworden.”

Vertrek

Door de heftige ruzie met Louisa moet Esmee uiteindelijk eerder vertrekken, omdat ze verwondingen had opgelopen. Toen ze afscheid nam van haar team was ze best wel emotioneel. Hoe dat kwam? “Kan hier nog steeds moeilijk antwoord opgeven, maar op dat moment was het gewoon een bepaald gevoel. Dat is ook misschien omdat ik het avontuur toch met hun heb meegemaakt. Het was misschien kort, maar je bouwt wel heel snel een band op met bepaalde mensen.”

Al met al kijkt Esmee met een goed gevoel terug op haar deelname. “Ik ben sowieso heel trots op mezelf dat ik het heb gedaan en ook nu vooral hoe ik met alles omga”, zegt ze. “Ik heb geleerd hoe het is om niet luxe te kunnen leven. Ik ben het leven wat dankbaarder geworden. Dat heb ik eraan overgehouden”, aldus Esmee. Aha!

Beeld: Videoland (Jasper Suyk, Rob Jacobs)

Laatste nieuws