Mascha Feoktistova over huis in Florida: ‘Voelt ontzettend bizar’

'Ik denk wel dat het goed is om te vertellen dat het mij ook niet is komen aanwaaien'

Mascha Feoktistova (36) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Huis in Florida

“We zijn het jaar 2023 begonnen in ons nieuwe huis in Florida. Het voelt voor mij nog steeds ontzettend bizar om een tweede huis in het buitenland te hebben; dat had ik als jong meisje nooit durven dromen. Ik ben niet opgegroeid met geld. Ik woonde met mijn moeder in een mini-appartementje en ze moest echt worstelen om rond te komen. We hadden geen auto thuis. Sterker nog, ik ben de eerste vrouw in de familie die überhaupt een rijbewijs heeft. Het is niet iets waar ik vaak over praat, maar ik denk wel dat het goed is om te vertellen dat het mij ook niet is komen aanwaaien.”

“Mensen die nu intunen op mijn vlogkanaal, denken misschien: hoezo kan zij zomaar een tweede huis kopen in Amerika? Maar dat is dus totaal niet vanzelfsprekend voor mij. Gregor en ik hebben dit kunnen doen door heel verstandig met ons geld om te gaan. Ik ben nu dertien jaar ondernemer en op een gegeven moment zijn we gaan denken: wat zou nu onze ultieme droom zijn? Dat was dat huis op een zonnige plek in Amerika. Het leek me zo vet, maar ik dacht nooit dat het een realistische optie was. Totdat bleek dat je ook als niet-inwoner iets kunt kopen als investering. Zo zien wij het ook echt: het is niet alleen een huis waar we zelf onze vakanties door willen brengen, we gaan het ook verhuren aan toeristen. De woning is dus eigenlijk ons back-up plan naast het influencen. Je weet immers nooit hoe lang de content die we maken nog houdbaar is en of we daar de rest van ons leven geld mee kunnen verdienen.”

De woning is dus eigenlijk ons back-up plan naast het influencen.

Droom uitgekomen

“Terwijl ik dit schrijf, zijn we alles aan het afronden zodat de woning binnenkort in de verhuur kan. Voor ons huis in Amsterdam hadden we een oproepje geplaatst wie ons kon helpen met het interieur. We zijn toen in contact gekomen met Lucia van Mooij Designs, die fantastische ideeën heeft. Zij is met haar team overgevlogen naar Amerika om ook de styling van dit huis te doen. ‘Maak er maar een crazy vakantiehuis van’, zeiden we tegen haar. Nou, dat hebben we geweten: het hele huis is ingericht in Danish pastel en ons thema is ijs, waardoor het heel snoeperig is geworden met allerlei pasteltintjes. Elke kamer heeft gekke muurschilderingen – zo heeft Mila’s kamer een ufo – we hebben de bekende curvy spiegel staan en ons eigen bed heeft een ronde vorm. Het is super Pinterest geworden, heel groovy ook. Eigenlijk is het precies wat we zochten: een vrolijke woning op een plek waar bijna altijd de zon schijnt, en een thuis waar je echt even tot rust kunt komen. Ik kan het nog steeds niet geloven dat deze droom écht is uitgekomen!”

Beeld: Nine IJff

Laatste nieuws