Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Thijs Boermans over 'mooiboy'-imago: 'Ik ben meer dan een knappe gast'

'Zo’n verhaal is leuk voor je bad-boy-imago, maar dat is helemaal niet wat ik wil zijn.'

Thijs Boermans (26) was onze favoriet in Expeditie Robinson en is vanaf deze maand te zien als nieuw personage in Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij kreeg de bijnaam ‘mooiboy’, maar Thijs is véél méér dan dat, zo vertelt hij in de nieuwste Grazia.

Bekendheid

Het eilandavontuur leverde Thijs een nieuw soort bekendheid op. Ineens verscheen hij namelijk in roddelbladen en juicekanalen “Ik moet daar wel een beetje aan wennen. Media pikken dingen uit een verhaal zonder nuance. Zo had ik in Borrelpraat, de podcast die ik met Niels heb, verteld hoe ik vroeger weleens had gevochten in de stad. Vervolgens zag ik overal koppen dat ik drie dagen had vastgezeten. Het miste alle context. Ik ben heel open en eerlijk en dat ga ik ook blijven, maar ik moet er wel meer bij stilstaan dat ik bepaalde dingen anders moet brengen. Vroeger dacht ik dat iedereen maar goed is en hetzelfde denkt als ik, maar ik moet daar minder naïef in zijn. Zo’n verhaal is leuk voor je bad-boy-imago, maar dat is helemaal niet wat ik wil zijn", zegt Thijs.

Mooiboy

Medekandidaat Chatilla van Grinsven noemde Thijs een 'mooiboy' en dat werd vervolgens door de media overgenomen. Of Thijs dat vervelend vond? “Nee, mensen mogen me gerust mooiboy noemen, ik vat dat niet persoonlijk op. Robinson was voor mij een heel goede manier om te laten zien wie ik écht ben. Ik ben altijd mezelf gebleven, heb het spel op een eerlijke manier gespeeld en toen ik een breakdown had, waarbij ik alleen maar kon huilen, heb ik laten zien dat ik toch heb doorgezet. Als ‘mooiboy’ het enige is wat mensen zien, is dat hun eigen tekortkoming. Ik ben meer dan een knappe gast.”

GTST

Expeditie Robinson is pas net afgelopen, of Thijs is alweer in een ander tv-programma te zien. Wat kunnen we allemaal van de acteur verwachten? “Ja, ik speel vanaf deze maand een nieuw personage in GTST, de verloren zoon van Henk Visser (Johnny Kraaijkamp, red.). Jonathan is een jonge, ambitieuze advocaat; een soort golden boy, die ook wel een beetje opportunistisch is. Heel leuk om met Johnny op de set te staan, die ook nog met mijn vader heeft gewerkt. En ook best wel gek om nu door Meerdijk te wandelen, dat is gewoon geschiedenis! Naast GTST ben ik in maart ook te zien in de bioscoopfilm All Inclusive. We hebben deze op Bonaire gedraaid, wat heel erg tof was.”

Het hele interview met Thijs lees je in de nieuwste Grazia. Daarin vertelt hij nog meer over zijn Expeditie Robinson-avontuur, toekomstplannen en datingleven. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Jill Waas | Beeld: Romy Treebusch