Droom je dat je partner vreemdgaat? Dit betekent het

Aha!

Sweat dreams… – of toch niet! Sommige dromen lijken nét een tikkeltje te echt. En dat kan leuk zijn, bijvoorbeeld wanneer je droomt dat je de staatsloterij wint of een jaar lang gratis mag shoppen. Maar het kan ook een negatieve wending nemen, zoals wanneer je droomt dat je lover er met een ander vandoor gaat. Wat betekent die droom eigenlijk?

Je bent niet de enige

Weleens badend in het zweet wakker geworden omdat je partner in je droom een ander zoende, of nog erger? You’re not alone. Het is namelijk een van de vijf meest voorkomende dromen. Eigenlijk kunnen we het wel een nachtmerrie noemen, want dit is wel het laatste wat je wil als je helemaal in love bent. Wat voor betekenis deze droom heeft, hangt af van je situatie.

Onzekerheden

Ben je helemaal happily in love? Dan is er waarschijnlijk niet zoveel aan de hand. Wel kan het zo zijn dat de droom staat voor bepaalde onzekerheden in jullie relatie die je nog niet onder ogen bent gekomen. Wellicht mis je iets in jullie relatie, of ben je bang dat je partner iets mist. De oplossing? Praat erover! Communicatie blijft lastig, maar het is echt key voor een gezonde relatie.

Wantrouwen

Ben je ooit al eens bedrogen? Dan is het niet zo gek dat je droomt dat je huidige partner dat ook (of weer) doet. Je hebt je vertrouwen verloren, en dat is waarschijnlijk niet volledig hersteld. Ook in deze situatie is het belangrijk om met elkaar te praten. Door je onzekerheid uit te spreken, valt er waarschijnlijk al een last van je schouders. Bovendien kan je lover je misschien wel geruststellen, waardoor je een stuk rustiger kunt slapen straks. Sweet dreams!

Bron: Beautify | Beeld: iStock

Laatste nieuws