De beste tips voor stralend witte tanden

Hello, tandpasta-smile!

Lees ook

In Hollywood zien we ze continu voorbijkomen: de perfecte tandpasta-smiles. To be honest, wij zouden ook wel zo’n mooie glimlach willen. Maar tanden bleken? Daar zit nogal een prijskaartje aan. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je zelf voor zo’n Hollywood-smile kunt zorgen!

Poets, poets, poets

Een beetje voor de hand liggend misschien, maar het is superbelangrijk om je tanden goed te poetsen. Het liefst natuurlijk twee of zelfs drie keer per dag, maar vooral voordat je naar bed gaat is het belangrijk om je tanden eens goed onder handen te nemen. Sla je de poetsbeurt ’s avonds over, dan gaan de bacteriën van die dag zich nestelen in je gebit. Yikes!

Gebruik een goede tandenborstel

Poets jij nog steeds braaf met de tandenborstel die je moeder ook altijd kocht bij de plaatselijke drogist? Dan kun je beter plaatsmaken voor een nieuw exemplaar. Het is bewezen dat elektrische tandenborstels beter helpen om je tanden goed schoon te maken. Sommige soorten hebben zelfs een speciale whitening-functie die ervoor zorgt dat de gele aanslag helemaal wordt verwijderd. On the wish list!

Stevige zoenpartij

Say what?! Yep, een stevige zoenpartij kan wonderen doen voor je gebit. Tijdens het kussen maak je extra speeksel aan – hoe vies dat ook klinkt – waardoor je tanden beter beschermd worden tegen tandplak. Dus… Who’s next?

Don’t try too much

Toegegeven, het is erg verleidelijk om op internet te speuren naar ‘home made’ middeltjes die zouden helpen om je tanden spierwit te krijgen. Surprise, surprise: deze methoden werken negen van de tien keer niet en áls ze al werken, dan heeft het meestal maar een tijdelijk resultaat. Sommige ’trucjes’ zorgen er zelfs voor dat je tanden aangetast worden – en dat wil je natuurlijk al helemaal niet. Dus: sit down and be patient. Gewoon goed poetsen en zo nu en dan een flinke zoenpartij moet voldoende zijn voor die Hollywood-smile!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook