Echte Gooische Moeders over de balans tussen gezond leven en genieten

'Van botox krijgt iedereen hetzelfde snaveltje. Dat is zo zonde'

Pauline, Bo en Leslie kennen we natuurlijk van Echte Gooische Moeders, de opvolger van Echte Gooische Meisjes, waarin we dezelfde dames zien die inmiddels stuk voor stuk knappe mama’s zijn geworden. In een interview met Happy in Shape vertellen ze hoe zij de balans houden tussen gezond leven en genieten.

Doordeweeks gezond, ’s weekends kaasfondue

Pauline vertelt dat ze er best lang over heeft gedaan om een balans te vinden in gezond leven. “Tijdens mijn studententijd was ik veel aan het drinken en feesten, en toen ik eenmaal kinderen kreeg, gebruikte ik ‘geen tijd’ als excuus om niet te hoeven sporten.” Inmiddels lijkt het er nu toch op dat de blondine de smaak te pakken heeft. “Ik doe sinds september aan NewFysic. Niet eens puur om af te vallen, maar vooral om lekkerder in mijn vel te zitten. En doordeweeks probeer ik me zo veel mogelijk aan het dieet te houden. Maar als ik op donderdagavond een etentje heb – of zoals laatst een kaasfonduefeestje bij Bo – dan ga ik echt niet zeggen: ‘Nee, dat mag ik niet'”

Mentale gezondheid

Ook Leslie begint dit jaar goed, zowel of fysiek als mentaal gebied. “Ik ga al jaren naar een psycholoog, ik volg ademhalingssessies en ik doe ook yoga. Ik heb de laatste tijd weer paniekaanvallen, en dat heb ik ook gedeeld op Instagram, om te laten zien dat het leven niet altijd perfect is.” In Echte Gooische Moeders werd Leslie’s toenmalige depressie aan het licht gebracht. “De reacties van mensen daarop vind ik heel lief en fijn, maar het is soms ook moeilijk als ze om advies vragen, want ik ben ook maar iemand zoals zij.” Leslie vindt het zonde dat ze zichzelf vroeger altijd te dik vond. “Als ik nu foto’s van toen terugzie, denk ik: je zag er fantastisch uit.”

Allemaal hetzelfde snaveltje

Bo heeft haar betere en mindere periodes, maar is naar eigen zeggen nooit heel onzeker. Ze vertelt dat ze het mooi vindt dat haar lichaam in proportie is. “Mijn borsten heb ik altijd wat klein gevonden. Zeker nadat ik zwanger was geweest, en mijn borsten groter waren, dacht ik: ik zou wel een cupmaatje erbij willen. Maar inmiddels heb ik er helemaal vrede mee, ik vind het zelfs wel sexy dat ze niet zo groot zijn.” Snijden in een gezond lichaam vindt ze onnodig. “Ik heb zelf nog nooit dingen als botox geprobeerd. Ik ben er niet op tegen om iets aan jezelf te willen verbeteren. Maar ik vind het onzeker ogen als je ziet dat iemand ontzettend veel heeft laten doen. Je krijgt dan toch allemaal een beetje hetzelfde snaveltje, dat is zo zonde.”

In de nieuwste Happy in Shape vertellen Pauline Wingelaar, Bo Wilkes en Leslie Keijzer over hun leven als moeder, onzekerheid, body positivity en hun balans tussen gezond leven en genieten. Vanaf vandaag overal verkrijgbaar!

Bron: Happy in Shape (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws