Suzan & Freek onthullen hun favoriete momenten uit de docu

'Dan zie je ook een beetje verwondering in ons eigen gezicht'

Sinds deze week is de documentaire van Suzan & Freek te zien op Netflix. In Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij neemt het populaire duo ons mee in hun afgelopen jaar. Van hun vakantie tot een pre-party met familie en vrienden voor de Zwart Cross en van de voorbereidingen op grote shows tot het thuiskomen na de Ziggo Dome: het komt allemaal voorbij. Maar wat vinden Suzan & Freek zelf eigenlijk het mooiste moment uit de docu?

Verwondering

“Wat ik zelf heel leuk vind om te zien, is de Zwarte Cross. Dat is een festival waar we in de achterhoek speelden het afgelopen jaar”, vertelt Suzan aan Grazia. “Ik vond het heel tof dat daar familie en vrienden bij waren, die stonden allemaal aan de zijkant bij het podium te kijken. Ook ons nichtje van 4, die is zelfs het podium nog op geweest”, blikt ze terug. “Ik vind het heel leuk om te zien hoe wij dat beleven met alle mensen om ons heen.”

“Maar ik vind het ook heel leuk om te zien dat we bijvoorbeeld na de Ziggo Dome thuiskomen en dan met z’n tweetjes in ons keukentje zo zitten van: wow, what the fuck is er gebeurd?” vervolgt Suzan. “Dat is ook gefilmd. Dan zitten we met z’n tweetjes in een grote trui aan tafel. Dan zie je ook een beetje verwondering in ons eigen gezicht.”

Per helikopter naar festivals

“Ik vond het Bevrijdingsfestival, Bevrijdingsdag, heel bijzonder om terug te zien”, zegt Freek. “Want dat zat eigenlijk een beetje tussen in een heel drukke periode. Het was op de rustdag van Vrienden van Amstel LIVE”, legt hij uit. Al was dit voor Suzan & Freek niet bepaald een ‘rustdag’. “We hadden vier shows op een dag en gingen daar per helikopter heen”, blikt hij terug. “Die dag is eigenlijk een grote waas geweest, en nu was het wel heel vet om dat allemaal terug te zien.” 

Reactie van familie

“Wat ik ook heel leuk vond om terug te zien, waren momenten met onze familie, en bijvoorbeeld onze moeders. Die beleven het ook allemaal op een bepaalde manier”, aldus Suzan. “Je ziet echt de emotie bij hun. Dan zie je beelden dat zij in het publiek zitten ergens, en dan zie ik hun gezichten… Dat zie ik natuurlijk nooit, want ik sta op het podium”, legt ze uit. “Je ziet echt de emoties, en dat ze met klamme handjes in het publiek zitten en zenuwachtig zijn. Hoe zij hierover vertellen vind ik ook heel mooi om te zien.” Meer dan genoeg mooie momenten om op terug te kijken dus!

Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij is nu te zien bij Netflix. 

Beeld: Netflix 

Laatste nieuws