EOTB’s Lena over donkerste periode uit haar leven: ‘Ik was suïcidaal’

Heftig!

Lena uit Ex on the Beach: Double Dutch kennen we als een vrolijke chick die volop in het leven staat. Toch blijkt – again – dat niet alles is zoals het lijkt. In de podcast Fucked Up Social Life doet de realityster namelijk een boekje open over een donkere periode waarin ze het leven ‘niet meer zag zitten’.

In gesprek met Janice

It’s been a while: van Lena hebben we de afgelopen tijd niet meer zoveel gehoord. Daar brengt de influencer nu verandering in door in de podcast Fucked Up Social Life in gesprek te gaan met host Janice Blok. De dames hebben het over hun deelname aan Echte Meisjes in de Jungle, Lena’s leven nu en – obviously – haar deelname aan Ex on the Beach.

Wanneer Janice haar vraagt naar de periode waarin ze bekend werd, doet Lena voor het eerst een boekje open over een tijd waarin ze niet helemaal zichzelf was. “Ik had het gevoel dat er te veel om me heen gebeurde”, vertelt de beauty. “Niemand had me hierop voorbereid, en ondanks dat ik veel positieve reacties kreeg, waren er gewoon te veel ogen op mij gericht.”

Suïcidale gedachtes

Het gaat bergafwaarts met Lena wanneer haar relatie uitgaat. “Ik zat er op dat moment helemaal doorheen en was helemaal kapot van de breuk. Ik had er geen zin meer in eigenlijk.” Als Janice vraagt waar Lena geen zin meer in had, antwoordt ze “ja, in life. Ik zag het nut er niet meer van in om iets te doen en ik had niet het gevoel dat ik nog een doel had in het leven”, aldus de realityster. Op de vraag of ze in die periode suïcidaal was, antwoordt Lena “ja, eigenlijk wel.”

Auto-ongeluk

Op een gegeven moment snijdt Janice het onderwerp van het auto-ongeluk aan wat Lena in 2019 veroorzaakte. Lena vertelt dat ze op een avond ‘met een ballon in haar bek’ achter het stuur was gekropen, in het gezelschap van twee andere vriendinnen. Dat leidde tot een eenzijdig ongeluk, waarbij alle inzittenden gelukkig ongedeerd bleven.

Verslaving

Dat de realityster onder invloed van lachgas in de auto is gestapt, was volgens Lena het begin van een periode waarin het bergafwaarts ging. “Ik was in die tijd echt zwaar verslaafd aan dat spul”, vertelt ze. “Ik doe het nog steeds wel af en toe, maar thuis doe ik het niet echt meer. In die periode zat ik aan één stuk door aan die tanks. Ik heb niet normaal veel geld daaraan uitgegeven.” Op een gegeven moment was het zo erg dat ze opstond met een ballon en naar bed ging met een ballon. De beauty noemt het zelf ‘een wonder’ dat ze nog kan lopen na het heftige gebruik, en dat ze ‘überhaupt nog leeft’.

On the better hand

Na haar zware depressie gaat het nu gelukkig beter met Lena, al zit ze nog steeds in het verwerkingsproces. “Ik ben nu nog alles aan het verwerken, en binnenkort ga ik in therapie. De depressie was een opstapeling van allemaal gebeurtenissen, en het heeft tijd nodig om die een plekje te geven. Maar ik ben op dit moment al veel gelukkiger.”

Wij zijn blij om te horen dat het inmiddels step by step beter gaat met Lena. En natuurlijk kunnen we niet wachten tot ze haar intrede maakt in Echte Meisjes in de Jungle. Can’t wait!

Heb jij hulp nodig? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn ’Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon: 0900-0113 of www.113.nl. 

Bron: YouTube | Beeld: Videostill

Laatste nieuws