Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

4x de lekkerste cocktails voor de feestdagen

Ze zijn ook nog eens makkelijk te maken!

Female bartender hand squeezes juice from fresh grapefruit in cocktail lemonade with ice and rosemary.

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat we uitpakken met lekker eten en drinken om onze geliefden te verrassen. Weet jij al precies wat je op tafel zet qua hapjes, maar ben je nog aan het nadenken over de drankjes? Wij hebben vier heerlijke cocktailrecepten ter inspiratie voor je verzameld. Komen ze:

The Table of Ocho

The Table of Ocho heeft acht heerlijke cocktailrecepten verzameld. De ene cocktail is zoet en de andere is weer fris. Wij hebben vier van onze favoriete cocktailrecepten op een rijtje gezet. Wil je meer cocktailinspiratie opdoen? Neem dan hier een kijkje.

1. Ocho Old Cuban

Dit heb je nodig voor 2 cocktails:

  • 80 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 100 milliliter Martini prosecco
  • 40 milliliter versgeperst limoensap
  • 16 muntblaadjes
  • 4 scheutjes Angostura Bitters (optioneel)
  • Garnering: muntblaadje

Wat moet je doen?

  • Vul de shaker met ijs en voeg alle ingrediënten behalve de prosecco toe.
  • Shake 30 seconden krachtig en schenk uit in gekoelde coupeglazen tot net over de helft van het glas.
  • Vul verder aan met prosecco tot het glas gevuld is.
  • Garneer met een muntblaadje and enjoy!

2. Ocho Negra

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 80 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 30 milliliter Belvoir Ginger Cordial (gembersiroop)
  • 30 milliliter versgeperst limoensap
  • 200 milliliter bruisend water
  • 2 scheutjes Angostura Bitters (optioneel)

Wat moet je doen?

  • Vul twee longdrinkglazen met ijsklontjes en knijp de partjes limoen uit in de glazen.
  • Voeg BACARDÍ Reserva Ocho en gembersiroop toe en roer rustig door.
  • Garneer met een partje citroen.

3. Ocho Daiquiri

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • 100 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 50 milliliter versgeperst limoensap
  • 2 volle theelepels abrikozenjam
  • 30 milliliter suikersiroop
  • Scheut Angostura Bitters (optioneel)
  • Limoenschil, ter garnering

Wat moet je doen?

  • Vul een shaker met alle ingrediënten. Shake 30 seconden en schenk de drank uit zonder het ijs door een zeefje in een gekoeld coupeglas.
  • Garneer met een stukje limoenschil in het midden van het glas.

4. Infinity Punch

Dit heb je nodig voor acht personen:

  • 300 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 300 gram mango sorbetijs
  • 100 milliliter versgeperst limoensap
  • 75 milliliter amandelsiroop (Monin Orgeat)
  • 350 milliliter kokoswater
  • Limoenschijfjes, gedroogde mango, kokosschaafsel of eetbare bloemen ter garnering

Wat moet je doen?

  • Laat het sorbetijs op kamertemperatuur komen.
  • Schenk vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door.
  • Zet de punch minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Serveer de punch uit met een pollepel in mooie glazen die gevuld zijn met ijsklontjes.
  • Garneer met limoenschijfjes, mango, kokosschaafsel of eetbare bloemen.

Beeld: BACARDÍ en iStock