Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha! Zo bedacht Jenna Ortega het beroemde Wednesday-dansje

Velen vinden de dansscène by far de beste scène uit de serie.

De serie Wednesday is binnen no-time een regelrechte hit geworden op Netflix. Zo is de rol van Wednesday Addams op het lijf geschreven van actrice Jenna Ortega, en kunnen we er geen genoeg meer van krijgen. Zo ook niet van het virale TikTok-dansje die is ontstaan na de beruchte dansscène van tussen Wednesday en Tyler. Maar hoe kwam de dans eigenlijk tot stand? Jenna herself legt het ons uit.

Beroemde dansscène

De dansscène: we kennen hem allemaal. Zélfs als je de serie niet hebt gekeken, aangezien TikTok er helemaal vol mee staat! Tijdens deze scène probeert Wednesday haar date Tyler te versieren door haar dansmoves te laten zien. En als je Wednesday Addams een beetje kent, gaat dat niet op de 'normale' manier. Velen vinden dit dan ook de beste scène uit de seriereeks. En doordat de dans ineens zo razend populair werd, was het natuurlijk aan TikTok om het viraal te laten gaan. As usual.

Flashmob

Maar hoe is het dansje eigenlijk tot stand gekomen? Jenna herself legde het in een interview maar al te graag uit. "Eigenlijk wilden ze er een flashmob van maken. Maar ik dacht: nee, het is niks voor Wednesday om te dansen en daarbij een groep mensen aan te moedigen", legt ze uit. "De regisseur – Tom Burton – en ik spraken er een beetje over, en hij zei: je hebt gelijk, laten we geen flashmob doen. Laten we het haar eigen ding laten zijn."

@ahsedits99 Wednesday dance scene #addamsfamilyedit #netflixseries #wednesdayvibes #wednesdaynetflix #wednesdayaddamsedit #wednesdayadams #danceskills ♬ Originalton - @Ahsedits99

Choreografie

Uiteindelijk was het aan Jenna om de choreografie te bedenken, iets wat ze zelf ook heel graag wilde doen. "Een week voordat we dans gingen opnemen, koos Tom het nummer 'Goo Goo Muck' van The Cramps. En The Cramps is een van mij favoriete bands ooit, dus ik was al meteen super enthousiast", legt ze uit. "Tim zei: ik weet dat je het in je hebt. Je hebt eraan gewerkt. Ik maak me er niet eens zorgen over. Ik vertrouw je", vervolgt Jenna.

Toch was het best wel even stressen voor de actrice, aangezien ze naar eigen zeggen geen danseres is. Daarom keek ze als voorbereiding naar oude rockbands. Maar daar bleef het niet bij. Ze bestuurde ook hoe goth kids in de jaren 80 dansten en ofcourse naar de original Wednesday Addams. Al die dingen bij elkaar maakten het voor Jenna makkelijk om de befaamde TikTok-dans in elkaar te flansen. En met succes!

Bron: NSMBL | Beeld: Wednesday