Yolanthe Cabau: ‘Ik ben mijn eigen beste vriendin geworden’

'Jarenlang heb ik mezelf niet zien staan. Ik vond het belangrijker om er voor anderen te zijn.'

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Yolanthe Cabau. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar, en vooruit naar de komende 15 jaar.

Bijzondere shoots

Yolanthe heeft de afgelopen jaren meermaals op de cover van Grazia gestaan. De meest memorabele shoot? “De cover dat ik zwanger was van Xess. Ik voelde me heel sterk: ik heb nu een baby’tje in mijn buik, dat ik ga beschermen en waar ik voor ga leven”, blikt ze terug. “We deden de shoot op Ibiza, in het huis waar ik zelf ben geboren. Dat was super bijzonder.” Ook heeft de presentatrice mooie herinneringen aan de bohemian shoot. “Die we deden met al mijn zussen. Maar ook de keer dat ik gasthoofdredacteur was en zelf Grazia mocht samenstellen.”

Oordelen van anderen

De afgelopen vijftien jaar zat vol met mooie herinneringen. “Mijn all time hoogtepunt is de geboorte van Xess”, stelt Yolanthe. “Hij heeft mij moeder gemaakt, met alle verantwoordelijk­ heden die dat met zich meebrengt, maar ook met onvoorwaardelijke liefde. Xess is mijn hart, het zonnetje in mijn leven.”

Maar het leven heeft natuurlijk niet alleen maar hoogtepunten. “Voor mij was de strijd om mezelf niet te verliezen in het beeld of de oordelen die anderen van je hebben de afgelopen jaren het zwaarst”, vertelt de actrice openhartig. “Daar heb ik jaren verdriet om gehad en mee geworsteld. Niemand zal me ooit echt kennen, behalve ikzelf en mijn inner circle. Dat moet je accepteren. Ik ben een sterke vrouw geworden, maar het is een lange weg geweest om daar te komen.”

Selflove

Door alles ups en downs heeft Yolanthe dan ook veel geleerd. De belangrijkste les van de afgelopen jaren? “De liefde voor mezelf. Ik ben mijn eigen beste vriendin geworden. Wat er ook gebeurt, ik heb mezelf. En dat is rijkdom”, stelt ze. “Jarenlang heb ik mezelf niet zien staan. Ik vond het belangrijker om er voor anderen te zijn.”

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Yolanthe, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Sylvie Meis, Olcay Gulsen en Nikkie Plessen. Vanaf donderdag 15 december in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws