Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Sylvie Meis over gevolgen van ziekte: ‘Het is life changing’

'De impact van chemo’s en kanker overwinnen is enorm.'

Grazia blaast dit jaar maar liefst 15 kaarsjes uit. In vijftien jaar tijd hebben veel iconische vrouwen onze cover gesierd, waaronder Sylvie Meis. Speciaal voor dit feestnummer blikt ze terug op de afgelopen 15 jaar, en vooruit naar de komende 15 jaar.

Wereldwijde formats

Sylvie Meis timmert al jaren hard aan de weg, maar waar is ze eigenlijk het meest trots op als ze terugkijkt naar de afgelopen vijftien jaar? "Meine Gute! Naast mijn fantastische kind is dat toch ook die carrière", vertelt ze in de nieuwste Grazia. "Ik heb grote shows en wereldwijde formats gedraaid, zoals nu weer met Love Island. Waar ik vooral trots op ben, is dat ik het al zo láng doe. Iets voor televisie mogen doen, is leuk, maar het wordt pas bijzonder als je op dat niveau kunt blijven."

Gevolgen van ziekte

Naast een heleboel hoogtepunten, heeft Sylvie natuurlijk ook minder leuke dingen meegemaakt. Haar ziekte is dan ook het zwaarste dat ze de afgelopen vijftien jaar heeft meegemaakt. "En ook de gevolgen daarvan", vertelt ze. "De impact van chemo’s en kanker overwinnen is enorm, zowel psychisch als lichamelijk. Het is life changing. Dat daar dan drie jaar later een scheiding op volgde, was pijnlijk. Niet alleen je persoonlijke verdriet en het gevoel van falen, maar ook om dat publiekelijk te moeten beleven.”

Alles overwinnen

De afgelopen jaren heeft La Meis dan ook belangrijke lessen geleerd. De belangrijkste les? "Dat ik alles kan overwinnen. Alles. Ik denk dat iedere vrouw die ooit een kind op de wereld heeft gezet, er trots op is dat je dat gewoon f*cking gered hebt", aldus Sylvie. "Damián werd drie weken te vroeg geboren, ik had zwangerschapsvergiftiging en een man die op wereldtoernooi was. Daarna kwamen nog veel ups en downs – velen die bekend zijn in de pers en velen die niet bekend zijn. Inmiddels weet ik: I will survive.”

Speciaal voor dit feestnummer stelden we 15 vragen aan onze 5 favoriete covergirls. In de nieuwste Grazia lees je het hele interview met Sylvie, en vind je ook alle covers van Mascha Feoktistova, Yolanthe Cabau, Olcay Gulsen en Nikkie Plessen. Vanaf donderdag 15 december in de winkel! 

Bron: Anette de Vries, Jill Waas | Beeld: Brunopress