Kunstgras nu al de tuintrend van 2023!

Het begint steeds populairder te worden.

De trends van natuurgras zijn voorbij. Kunstgras bestaat al tientallen jaren, maar het begint nu pas een populaire keuze te worden onder huiseigenaren. En het is gemakkelijk te zien waarom. Kunstgras is duurzaam, onderhoudsarm en ziet er ook nog eens het hele jaar mooi uit. In de jaren 60 werd het eerste kunstgras ontwikkeld. Omdat het van polyethyleen is gemaakt, heeft het de neiging zijn kleur te verliezen bij blootstelling aan zonlicht. Sindsdien hebben fabrikanten dankzij technologische vooruitgang veel veerkrachtigere kunstgrasproducten kunnen maken met behulp van polypropyleenvezels. De kunstgrasvelden van tegenwoordig zijn bijna niet meer te onderscheiden van echt gras, vooral als ze pas aangelegd en goed onderhouden zijn. Daarom wordt kunstgras in 2023 dé tuintrend.

Waarom kunstgras een trend wordt in 2023

Er zijn verschillende redenen waarom kunstgras van Top Kunstgras erg populair is en een tuintrend is geworden. Kunstgras zorgt voor een realistisch en zacht uiterlijk, en verlaagt tegelijkertijd het waterverbruik en de onderhoudskosten. Het heeft ook veel andere voordelen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Dit kunstgras is gemakkelijk te onderhouden. Het vereist geen maaien, geen water geven, geen bemesting en geen wieden. Het is ook brandvertragend en duurzaam. Dit gras ziet er mooi uit in álle weersomstandigheden. Of het nu warm of koud weer is, de uitstraling van je kunstgras is altijd mooi.

Vervang natuurlijk gazon voor kunstgras

Wil je je natuurlijke gazon vervangen door kunstgras? Goed idee! Kunstgras is een ideale keuze voor mensen die een mooi, onderhoudsarm gazon willen dat niet hoeft te worden gemaaid of bewaterd. De nieuwste soorten kunstgras zijn veel realistischer en gemakkelijker te onderhouden dan ooit tevoren. Je kunt zelfs verschillende soorten kunstgras kopen die de uitstraling van echt gras beter dan ooit nabootsen. Als je in een gebied woont waar het klimaat heet en droog is, moet je zeker overwegen om je tuin om te vormen tot een kunstmatige groene ruimte.

Creëer een onderhoudsarme tuin met kunstgras

Denk je na over een onderhoudsarme tuin? Je kunt dit het beste realiseren door kunstgras te plaatsen. Natuurgras vraagt veel onderhoud. Je moet regelmatig water geven en minstens één keer per week maaien om hem er op zijn best uit te laten zien. Kunstgras vraagt helemaal niet veel onderhoud. Het is gemaakt van duurzame materialen die probleemloos de meeste weersomstandigheden doorstaan. Je hoeft kunstgras zelfs niet eens water te geven als het eenmaal is geïnstalleerd, omdat het is gemaakt van gerecyclede materialen. Het kunstgras is ideaal voor mensen die druk aan het werk zijn en geen tijd hebben om voor de tuin te zorgen. Als je eenmaal kunstgras hebt aangelegd, hoef je je tuin niet meer te besproeien, te maaien of te wieden.

Ideaal voor droogtegevoelige gebieden

Woon je in een droogtegevoelig gebied? Dan kan het een uitdaging zijn om voor natuurgras te zorgen. Daarom is het beter om het natuurgras in je gazon te vervangen door kunstgras. Kunstgras kan in deze gebieden worden gebruikt als permanente vervanging van het gazon, omdat het niet hoeft te worden bewaterd of gemaaid. Wanneer er droogte optreedt, kun je je gras mogelijk niet elke dag water geven. Daarom moet je overstappen op kunstgras. Deze grasmat ziet er in elk seizoen altijd goed uit. Je kunt dus besparen op je waterrekening omdat je geen water hoeft te geven.

Gebruik kunstgras voor balkon en terras

Wil je een balkontuin aanleggen? Door kunstgras op je balkon aan te leggen, krijgt het een sfeervolle uitstraling. Een balkontuin is een effectieve oplossing voor een huis met beperkte buitenruimte. Op je balkon kun je genieten van de schoonheid van de tuin. Kunstgras kan over bestaande betonplaten of houten vlonders worden gelegd. Daarnaast kun je dit kunstgras ook gebruiken op je terras of dakterras. De veelzijdigheid van kunstgras maakt het steeds populairder.

Kunstgras is ideaal voor kustgebieden

Als je in een kustgebied woont, kun je mogelijk geen natuurlijk gras kweken. Gras en andere planten kunnen in zo’n gebied moeilijk overleven, vanwege het zoute water en de zandgrond. Kunstgras is een goed voorbeeld van hoe we technologie kunnen gebruiken om de problemen in onze omgeving te overwinnen. Ook al woon je in deze omgeving, je kunt toch een mooi gazon hebben door kunstgras aan te leggen. Omdat het eruit ziet als natuurlijk gras, zal het de uitstraling van je tuin naar een hoger niveau tillen. Dus, de nieuwe tuintrend van 2023 is kunstgras. Heb je momenteel geen kunstgras? Heb je geen zin meer om iedere week je gras te maaien en te sproeien wanneer het zomer is? Laat dan zo snel mogelijk kunstgras aanleggen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met topkunstgras.nl.

Beeld: Unsplash

 

Laatste nieuws