Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit vond Jenna Ortega niet leuk aan Wednesday

Er was één ding waar de actrice het niet mee eens was.

Los Angeles Premiere Of Wednesday TV Show

Jenna Ortega schittert sinds vorige maand in de nieuwe Netflix-hit Wednesday. De serie staat nu al langer dan een week stipt op nummer 1 in de Netflix-ranglijsten. Maar wat vindt Jenna eigenlijk zelf van haar karakter Wednesday?

Het verhaal

De achtdelige serie vertelt het verhaal van Wednesday Addams, de dochter van Morticia en Gomez. De mysterieuze Wednesday studeert inmiddels aan de Nevermore Academy, terwijl ze probeert hetzelfde geheim te ontrafelen dat haar ouders 25 jaar geleden ook al bezighield. Tussen die spannende scenes door is er ook nog ruimte voor romantiek, want Wednesday bevindt zich in een heuse liefdestriangel. En als het aan Jenna zelf ligt, had dat niet in de serie gehoeven.

"Ik vertelde ze (de makers, red.) al heel vroeg dat ik niet wilde dat Wednesday in het midden van een driehoeksverhouding zou zitten," vertelde Jenna aan ETalk. "Ik ben altijd tegen het idee van een driehoeksverhouding geweest. Wat de jongens betreft, moest ik het accepteren – maar eerlijk gezegd ga ik zo hard vechten tegen dit driehoeksgedoe. Want ik denk niet dat Wednesday ooit in een liefdesdriehoek zou zitten."

Liefde vs. vriendschap

Wednesday krijgt in de serie een band met zowel Xavier als Tyler, die haar beiden proberen te helpen haar mysterie op te lossen. Al bij het lezen van het script gaf Jenna aan dat ze deze driehoeksverhouding niet echt zag zitten. "Ik heb hier met de schrijvers over gesproken en zij zeiden 'maak je geen zorgen, maak je geen zorgen, dat wordt het niet'.

Jenna wilde dat Wednesday op een wat meer vriendschappelijke basis met de jongens kon omgaan. "Ik denk dat er een kans is voor een echt lieve, platonische relatie, want ik denk dat het niet genoeg wordt getoond, mannen en vrouwen die veilige, platonische relaties hebben die niet romantisch worden", legt Jenna uit. "Bijna broer-zus-achtige relaties, ik denk dat dat echt prachtig zou zijn om te zien tussen haar en Xavier. Eerlijk gezegd denk ik dat jongens waarschijnlijk het laatste zijn waar Wednesday aan denkt."

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • American actress Jenna Ortega wearing Versace arrives at the World Premiere Of Netflix's 'Wednesday' Season 1 held at the Hollywood American Legion Post 43 at Hollywood Legion Theater on November 16, 2022 in Hollywood, Los Angeles, CA, USA. Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/ABACAPRESS.COM )