Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wednesday-maker licht tipje van de sluier op over tweede seizoen

Oeh!

De Netflix-serie Wednesday is op dit moment razend populair. De spin-off van de Addams Family pronkt nu al langer dan een week stipt op nummer 1 in de ranglijsten van Netflix. Wie de serie al heeft uitgekeken zal met smart wachten op een eventueel tweede seizoen. Enne, daar heeft de maker van de serie al het een en ander over te zeggen.

De serie

De achtdelige serie vertelt het verhaal van Wednesday Addams, de dochter van Morticia en Gomez. De mysterieuze Wednesday studeert inmiddels aan de Nevermore Academy, terwijl ze probeert hetzelfde geheim te ontrafelen dat haar ouders 25 jaar geleden ook al bezighield. De serie is zowel spannend, als hilarisch. Fun fact: In de originele film van The Addams Family uit 1991 speelt Christina Ricci deze rol, en zij zal ook in deze Netflix-serie te zien zijn. Wel als een ander personage, namelijk die van Marilyn Thornhill.

Fans hopen dat er meer seizoenen komen, en als het aan maker Miles Millar ligt, komen die er ook. Sterker nog, hij hoopt in een volgend seizoen ook andere familieleden van de Addams Family wat meer uit te lichten. "We hadden het gevoel dat we net de oppervlakte hadden aangeraakt met die personages en de acteurs zijn zo geweldig in die rollen. Catherine is, denk ik, een iconische Morticia. De relatie tussen Wednesday en Morticia is ook essentieel voor de serie, en het idee dat Wednesday haar eigen weg probeert te smeden buiten de familie is belangrijk."

Meerdere seizoenen

Miles Millar en zijn collega Alfred Gough hebben in ieder geval al plannen liggen voor drie of vier seizoenen. "Voor ons is het altijd kijken naar de toekomst en als we gaan zitten om een serie te maken, is het kijken naar meerdere seizoenen ideaal. Dat wordt nooit verwacht, maar de verwachting is dat de serie hopelijk succesvol is. Daarom leg je altijd minstens voor drie of vier seizoenen mogelijke verhaallijnen voor de personages vast. […] Dus je wilt het open en organisch genoeg houden om het te veranderen en te evolueren, maar we hebben zeker een vrij duidelijke route van wat we willen doen in toekomstige seizoenen", zo vertellen de twee in gesprek met Variety.

Of er ook daadwerkelijk een vervolg komt is nog niet door Netflix bevestigd. Maar vanwege de populariteit van de serie is de kans groot dat we ons kunnen gaan opmaken voor een tweede seizoen. Wij kunnen niet wachten!

Bron: Film vandaag | Beeld: Netflix