In de winter last van schrale lippen? Zo verzorg je ze

Zo houd jij je lippen zacht deze winter.

Lees ook

Je huid en haar kunnen het tijdens die koude, schrale dagen flink te verduren hebben. Daarom komt Grazia met handige do’s and don’ts zodat jij stralend de donkere maanden door komt. Deze keer vertellen we je hoe je schrale lippen kunt voorkomen en behandelen.

Winterkwaaltje

Ook schrale, pijnlijke lippen met vervelende velletjes zijn typisch zo’n winterkwaaltje dat ontstaat door kou en gure wind. Misschien ben je een beetje huiverig voor lipbalsems omdat je gehoord hebt dat je hieraan verslaafd kan raken. Maar als je rondloopt met gortdroge lippen zit er maar één ding op: hydrateren die hap. Dat je verslaafd aan lipbalsems kunt raken, is namelijk een fabeltje. Wel bevatten sommige balms irriterende ingrediënten als munt, menthol, kamperfoelie, parfum of essentiële oliën waardoor je lippen vrij snel na het smeren nog droger aanvoelen. Daardoor blijf je maar smeren om dat trekkerige gevoel weg te krijgen, maar het enige wat je doet is je lippen nog meer irriteren. Wil je niet. Check dus altijd de ingrediëntenlijst en kies voor balsems met voedende peptides, notenboters, -oliën en hydraterende ingrediënten als glycerine en hyaluronzuur.

Do:

Hydrateer je lippen. Doe dat met een hydraterende balsem of voedende olie. Er zijn zelfs lipmaskers verkrijgbaar. Die laatste breng je bijvoorbeeld op voor het slapengaan, waardoor je lippen een giga boostinjectie krijgen. Let wel altijd op de ingrediëntenlijst en vermijd irriterende geurende stoffen. Smeer je lippen zodra je naar buiten gaat ook altijd in met een lik vet, zo voorkom je vooraf dat ze uitdrogen. En voorkomen is beter dan genezen.

Don’t:

Likken. Vast herkenbaar, als je schrale lippen hebt, heb je waarschijnlijk de neiging om aan ze te likken. Doe dat niet, dan wordt dat trekkerig gevoel alleen maar erger en worden je lippen nog droger.

In Grazia’s Winterboek behandelen we nog vijf andere beauty issues. Nog een paar dagen in de winkel! 

Tekst: Babette Dessing | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook