Petra over moeders in Matched by Mom: ‘Nu moest ik me nog gaan gedragen ook’

'Ik dacht: laat mij gewoon lekker daten met de jongens.'

In Matched by Mom gingen vier mannen een liefdesavontuur aan samen met hun moeder. De moms hadden alles voor het zeggen en probeerden de ideale schoondochter te vinden. Petra reisde af naar Portugal voor hetzelfde avontuur, al had zij van tevoren geen idee dat de moeders erbij zouden zijn én alles mochten bepalen… In gesprek met Grazia vertelt Petra hoe ze dit vond.

Samen met moeder

Het was het allereerste seizoen van Matched by Mom, dus de kandidaten hadden vooraf eigenlijk geen idee waar ze aan mee zouden doen. “Ik werd benaderd via Instagram en in het berichtje stond ‘voor singles’ en ‘als je een goede band met je moeder hebt’. Nou heb ik een goede band met mijn moeder, alleen ik was niet geïnteresseerd”, vertelt Petra als we haar bellen. “Ik ben eerder ook benaderd voor Fboy Island, dus ik had geen zin om weer zoiets te doen. Helemaal niet als mijn moeder erin zou moeten voorkomen, want mij moeder zou echt niet op tv willen en ik zou het zelf ook niet prettig vinden”, legt ze uit. Maar na een belletje bleek dat dit ook helemaal niet de bedoeling was. “Achteraf bleek dat ze per ongeluk een berichtje voor de jongens naar mij hadden gestuurd. Dat was wel grappig.”

Niet nagedacht

Waarom ze uiteindelijk toch besloot in het vliegtuig te stappen? “Ik denk over dat soort dingen gewoon niet na”, lacht ze. “Ik dacht gewoon: een leuk avontuur, ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. En dit keer kwam ik ook verder dan bij Fboy Island. Ik denk er dan niet over na van wat gaat dit misschien echt betekenen.” Want dat het programma grotendeels om de moeders van de mannen zou draaien, is iets dat Petra niet wist. “Ze zeiden dat het een soort Bachelor-programma zou worden, maar dan met vier jongens en iets meer glamour.” Dat heeft haar uiteindelijk ook overgehaald. “Want ik wou absoluut niet meedoen aan een soort Tempation Island.”

Gedragen

Uiteindelijk bleek dat er niet alleen vier jongens waren, maar dat ook hun moeders waren meegereisd én zij blijkbaar alles voor het zeggen hadden. “Ja, ik schrok”, lacht Petra als ze terugdenkt het moment dat ze daarachter kwamen. “Tijdens de contractbespreking had ik al iets door, want ze zeiden eerst dat het ‘Matched’ zou heten, maar toen ik ging tekenen stond er ineens ‘Matched by Mom’. Maar ze gingen er niet echt op in en ik vroeg er dan ook niet naar.” Toen Edson zei dat er vier nieuwe dames bij kwamen, dacht Petra dan ook dat het leeftijdsgenoten zouden zijn. “Maar toen waren het de moeders. Ik vond het wel prima, maar mijn allereerste reactie was wel een beetje een afkeer. Ik dacht, zeker ook toen we met de moeders moesten kennismaken, jeetje, laat mij gewoon lekker daten met de jongens. Nu moest ik me gaan gedragen ook nog”, lacht ze. “Ik had in eerste instantie helemaal geen zin in om te gaan socializen met de moeders.”

Van reserve naar finale

Uiteindelijk kwam het helemaal goed en bouwde ze een goed band op met Thea, de moeder van Lorenzo – met wie Petra uiteindelijk eindigde in de finale. Fun fact: eigenlijk zou Petra helemaal niet vanaf het eerste moment in het programma zitten. “In eerste instantie ben ik als reserve benaderd”, vertelt ze. Maar na de castingvideo wilde Videoland haar toch vanaf het begin erin hebben. “Toen we in de bus zaten naar de finale was het een mooi besefmoment. Wie had dat gedacht: van reserve naar finalist?” Ha!

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws