Matched by Mom-Lorenzo over discussies met moeder: ‘Heeft ze toch gelijk gekregen’

Hebben moeders dan toch echt altijd gelijk?

Lees ook

In het allereerste seizoen van Matched by Mom gingen vier vrijgezelle mannen het liefdesavontuur aan samen met hun moeders. Lorenzo deed dat natuurlijk met moeder Thea, die vanaf dat moment alles voor het zeggen had. Enne, dat zorgde af en toe voor de nodige discussies, zo vertelt hij aan Grazia. 

Keuzes van moeder

In Matched by Mom hadden de moeders het voor het zeggen. Zij mochten bepalen welke dames er mochten blijven en wie naar huis moest, en met wie hun zoon op date ging. Of Lorenzo het altijd eens was met de keuzes van zijn moeder? “Er zijn af en toe echt wel discussiepuntjes geweest”, lacht hij. “In het begin natuurlijk al, want ik gaf Petra meteen een ketting. Mijn moeder was daar heel erg twijfelachtig over. Die was het daar toch niet helemaal mee eens”, legt hij uit. “Uiteindelijk is ze natuurlijk wel bijgedraaid en dat vind ik ook supermooi om te zien. Dat zij Petra achteraf ook op een andere manier heeft leren kennen en daardoor ook mijn eerste keuze begreep.” 

Uiteindelijk eindigde Lorenzo met Petra, maar hun dateleven is in Nederland helaas een beetje verwaterd. Zonde, volgens Thea. “Ik weet hoe mijn moeder er op dit moment in staat, die zou het nog steeds superleuk vinden als wij bij elkaar komen. Dat laat ze me ook echt regelmatig weten, dat ze het echt superzonde vindt”, geeft Lorenzo toe. “Ook als ze de foto’s van ons terugziet, dat ze zegt: ‘jullie zijn zo’n mooie stel samen en als ik dan zie hoe leuk jullie het hebben gehad daar, dan vind ik dat wel echt zonde’.”  

Naar voren of naar achteren? 

In Portugal hadden Lorenzo en Thea het niet alleen maar over de meiden en de dates. Ook het haar van Lorenzo is een veelbesproken discussiepunt tussen moeder en zoon. “Een welbekend discussiepuntje”, lacht hij. “Dat is volgens mij echt een van de dingen die ik het meest voorbij heb zien komen. Mensen die me berichtjes stuurden van ‘je moeder heeft gelijk’ of ‘nee, jij hebt gelijk’. ‘Je haar naar voren is leuker’ en ‘nee, naar achteren is leuker’. Dat is wel echt een dingetje geworden.” Al hebben moeders het toch vaak bij het juist eind, zo blijkt maar weer. “Tegenwoordig draag ik het wel weer naar achteren, dus heeft ze toch nog haar zin gekregen”, vertelt hij lachend. 

Sophie of Julia?

Maar uiteraard hebben moeder en zoon het de meeste tijd wel gehad over het liefdesavontuur. Zo stond Thea aan het einde voor de keuze met wie ze haar zoon op dream date zou sturen: Sophie of Julia? “Petra stond eigenlijk wel vast, ik kon al wel peilen dat ik daarmee een date zou krijgen”, vertelt Lorenzo. Maarja, de zonen mochten met twee dames op date. “Maar Sophie of Julia… mijn moeder wist ook niet zo goed welke keuze ze daarin moest maken.” Wat de moeders ook in de hand hadden, was wie er naar huis werd gestuurd tijdens de kettingceremonies. Enne, die keuzes waren soms verrassend. “Tijdens een van de ceremonies zouden Ysabel en Kyra naar huis worden gestuurd, maar uiteindelijk mocht iedereen blijven. Dat soort dingen zie je totaal niet aankomen, omdat je elkaar op de dag van de ceremonies helemaal niet spreekt. Achteraf hadden we dan wel een discussie waarom ze Ysabel en Kyra weg wilden sturen; wat is je gedachte geweest en waarom zou je haar wegsturen?”

Eigen keuzes

Of hij zonder zijn moeder erbij andere keuzes zou hebben gemaakt? “Ja en nee”, stelt hij. “Ik moet heel eerlijk zegen dat ik bij de meeste dates wel gewoon tevreden ben over de keuzes. Al had ik bijvoorbeeld ook nog wel een keer met Ysabel op date gewild”, geeft hij toe. “Dat is er uiteindelijk helemaal niet van gekomen. Ysabel is ook een dame die ik daar eigenlijk helemaal niet heb gesproken. Dat zijn wel dingen die je achteraf terugziet en dan denkt; misschien had ik haar ook wel willen spreken.” Maar verder heeft Thea het erg goed gedaan, good job

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws

Zie ook