Matched by Mom-Lorenzo vertelt waar het mis ging tussen hem en Petra

'Er kwam veel op mijn pad en was ik met mezelf bezig.'

Lees ook

In de spannende finale van Matched by Mom zagen we hoe Lorenzo voor Petra koos. De twee leken een match made in heaven, maar aan het einde van de aflevering bleek dat de liefde in Nederland geen stand heeft gehouden. Grazia belde met Lorenzo om te vragen wat er precies is gebeurd.

Goede indruk

In het programma zagen we al vrij snel een klik ontstaan tussen Lorenzo en Petra. “Bij de eerste poolparty hadden wij meteen het langste gesprek. Daar liet ze wel gelijk een goede indruk op mij achter”, vertelt Lorenzo als we hem bellen. “Ze was superrelaxed en gewoon heel erg open. Dat trok mij wel heel erg aan. Ze kwam over als een lief meisje, maar ook wel met een pittige kant.” Er waren echter meerdere meiden in wie de Rotterdammer geïnteresseerd was, maar hij vond het lastig om ze allemaal goed te leren kennen. “Ik had er best wel moeite mee om iedereen te spreken. Je probeert op een bepaald moment toch een switch te maken van de oppervlakkige gesprekken naar de meer de diepte in gaan. En dat gaat makkelijker met iemand die je al gesproken hebt, dan met iemand die je nog helemaal niet gesproken hebt”, legt hij uit.

Julia of Petra?

Naarmate de afleveringen vorderden, had Lorenzo echt het gevoel dat het iets zou kunnen worden tussen hem en Petra. “In veel dingen staan wij best wel hetzelfde in het leven. Maar er zijn op een gegeven moment een aantal dames bij gekomen met wie ik ook een superleuke klik had.” Zo maakte Julia het Lorenzo nog even moeilijk aan het einde. Hij ging met beide dames op dream date en daarna moest hij een definitieve keuze maken. En dat was niet makkelijk. “Ik heb alles naast elkaar gelegd en me afgevraagd wie er het beste bij mij zou passen, welke raakvlakken we hebben, waar we elkaar aanvullen en of er ook dingen zijn die ik misschien minder leuk vind?” vertelt hij.

En die minder leuke kanten zien, daar had hij best veel moeite mee. “Het is heel moeilijk om de minder leuke dingen in zo’n avontuur te zien. Je leert elkaar op een heel bijzondere manier kennen, dus je ziet eigenlijk alleen de leuke kanten van elkaar”, stelt hij. En door de leuke dates met Julia ging hij extra twijfelen. “Na de dream date heb ik nog wel even goed moeten nadenken, omdat ik daar ook een hele leuke tijd met Julia had. Daar merkte je ook wel dat er een vonkje oversloeg en dat er echt wel een aantrekkingskracht was. Dat je elkaar af en toe aankeek van; dit is ook niet echt alleen vriendschappelijk.” Toch ging hij vol overgave voor Petra. “Het is een weloverwogen beslissing geweest.”

Terug in Nederland

De twee eindigden dus happy together, maar hoe ging het verder in het dagelijks leven? “We zijn teruggekomen in Nederland. Toen hebben we nog een aantal keer afgesproken. Ze is ook nog een keer mee geweest naar een boeking, dat was supergezellig”, vertelt Lorenzo. “We hebben het ook echt leuk gehad – en tot op heden is het ook zo dat als we elkaar zien, het nog steeds superleuk is. We kunnen elkaar pesten, we kunnen het heel leuk hebben met elkaar, maar we kunnen ook serieuze dingen met elkaar bespreken. Maar we merkten op een duur dat het op een bepaalde manier aan het verwateren was”, verklaart hij.

Toch neemt hij de schuld op zich. “Ik moet zeggen dat het ook echt wel mijn schuld is geweest. Ik was soms heel onduidelijk en heb op het laatste moment afgezegd. En ja, zulke kleine dingetjes zorgen er uiteindelijk wel voor dat het ook niet echt leuk meer is om met elkaar af te spreken”, vertelt hij. “Er kwam veel op mijn pad en was ik met mezelf bezig. Dat heb ik wel een beetje in de weg laten staan”, zegt hij eerlijk.

Nog een kans?

Hoewel het daten dus verwaterde, hebben de twee nooit naar elkaar uitgesproken er een definitieve punt achter te zetten. Als het aan Lorenzo ligt gaan de twee binnenkort daarom nog wel een drankje doen om het erover te hebben. Maarre, is er nog een kans op liefde? “Dat zouden we moeten bekijken”, stelt hij. “Omdat we het er niet specifiek over hebben gehad, weet ik ook niet hoe zij er nu instaat. Het is zo druk geweest, ook voor haar. Ook omdat ik het een aantal keer heb laten afweten, ik kan heel goed begrijpen als zij zegt; het is voor mij goed zo. Maar we hebben een hele leuke tijd met elkaar gehad daar, en wie weet als we hier nog een paar keer afspreken en we hebben wel een goed gevoel erbij… Je kunt niet in de toekomst kijken.”

Als het aan Thea, de moeder van Loenzo, ligt, geven ze het in elk geval nog een kans. “Ik weet hoe mijn moeder er op dit moment in staat, die zou het nog steeds superleuk vinden als wij bij elkaar komen. Dat laat ze me ook echt regelmatig weten, dat ze het echt superzonde vindt.” Who knows! 

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws

Zie ook