Mart Hoogkamer over angst: ‘Ik had het altijd al, maar in het afgelopen jaar is het erger geworden’

'Ik probeer daarom zo gezond mogelijk te leven.'

Mart Hoogkamer gaat viral als hij tijdens een weekendje Spanje op het strand het nummer ‘Unchained melody‘ van The Righteous Brothers zingt. Sindsdien werd hij bij verschillende radio- en televisieprogramma’s uitgenodigd, waardoor zijn zangcarrière een flinke boost kreeg. Een klein jaar later scoort hij een dikke hit met ‘Ik ga zwemmen‘ en komt de docu ‘Van vader op zoon’. Alles vergaat de zanger van een leien dakje, maar in de nieuwe Beau Monde onthult de zanger dat hij ook een grote angst heeft.

Angst

Hoewel het Mart vaak makkelijk af lijkt te gaan is er een ding waar hij al jarenlang erg bang voor is, zo onthult hij in Beau Monde. “Ik ben bang om mijn stem volledig kwijt te raken”, geeft hij toe. “Die angst had ik altijd al, maar in het afgelopen jaar is dat nog veel erger geworden. Ik probeer daarom zo gezond mogelijk te leven.” En al verwacht je bij Nederlandse (volks)zangers vaak dat ze houden van een alcoholische versnapering, is dat bij Mart niet het geval. “Met alcohol heb ik sowieso weinig: op een feestdag neem ik een drankje, maar alleen als ik de dag erna vrij heb en nergens hoef op te treden”, aldus de zanger.

Gezond leven

Bij gezond leven hoort natuurlijk ook voldoende beweging, iets wat voor Mart niet vreemd is. “Sporten heb ik altijd al veel gedaan, maar door mijn drukke agenda komt dat er de laatste tijd minder van”, geeft hij toe. Ook onthult hij wat hij dan wel doet om in zijn drukke leven, toch gezond te blijven. “Ik probeer vooral goed te slapen, mijn rust te nemen en geen troep te eten.”

Vriendin

Ook is Mart zijn vriendin Jennifer erg dankbaar voor haar hulp. “Ik ben een jongen die water nog laat aanbranden, dus ik ben blij dat ik Jennifer om me heen heb”, vertelt de zanger. “Zij doet de boodschappen en kookt altijd. Ik heb ook wel wat taakjes in huis hoor, de zware boodschappen uit de auto halen of een vuilniszak weggooien. Maar verder doet Jennifer eigenlijk alles. Ik weet ook precies wanneer ik moet vragen of ik haar ergens moet bij helpen: als ze bijna klaar is, haha”, grapt hij.

In de nieuwste Beau Monde vertelt Mart meer over onder andere zijn gemoedstoestand, jeugd, verslaving en komen we erachter of de zanger romantisch is aangelegd. Vanaf woensdag 7 december overal verkrijgbaar!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws