Grazia tipt de leukste to do’s deze winter

Je hoeft je niet te vervelen!

Lees ook

Heb jij dit weekend of komende week nog geen plannen, maar wel zin om wat leuks te doen? No worries. Wij tippen een paar leuke to do’s. Komen ze:

Ga naar Amsterdam Light Festival

Dit jaar is het alweer de elfde editie van Amsterdam Light Festival, maar de lichtkunst waar kunstenaars van over de hele wereld in onze hoofdstad mee pronken, blijft nog altijd ongeëvenaard. Dit jaar is het thema Imagine Beyond waarin niets is wat het lijkt en alles kan en mag. Bekijk de lichtkunst vanaf het water of te voet.

Waar: Amsterdam
Wanneer: Van 1 december tot 22 januari

Ga naar het Mistletoe Café

Trek je glitterjurk of je velours jumpsuit aan, en eet samen met je bestie, collega of oma een champagnetaartje bij de Bijenkorf. Nog meer feest? Dan ga je toch lekker voor de oesters met bubbels. Speciaal voor de feestdagen is de Patisserie in Amsterdam en restaurant the Kitchen in Den Haag omgetoverd tot speciaal Mistletoe Café.

Wat je kunt verwachten? Veel roze, rood en natuurlijk heel veel maretakken. Juist, holidays are coming-vibe all over.

Waar: De Bijenkorf Amsterdam & de Bijenkorf Den Haag
Wanneer: Tot en met 31 december

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door De Bijenkorf (@debijenkorf)

Bezoek de Maaltuin

Eten als een koning… en dan ook nog eens in een echt paleis. Van november tot januari kan dat tijdens een wel heel bijzonder vijfgangendiner bij Paleis Soestdijk of in Het Muiderslot tijdens de speciale wintereditie van De Maaltuin. Dit reizende restaurant strijkt steeds neer op een bijzondere locatie en deze winter waan je je dus zelf even als een echte royal. Op Paleis Soestdijk eet je in het prachtige koetshuis en het Muiderslot is helemaal omgetoverd tot winterkasteel. Perfect voor een date of om je moeder eens in ’t zonnetje te zetten.

Waar: Muiderslot (Herengracht 1, Muiden)
Wanneer: 8 december tot 22 januari

Geniet van Baileys Hot Chocolate

Ben je nog op zoek naar een heerlijk toetje om te serveren tijdens de feestdagen? Baileys to the rescue! Met Baileys geef je een warme chocolademelk een heerlijke touch. Dit drankje is perfect voor een kerstfilmavond of als toetje na het kerstdiner. Zo maak je ‘m:

Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 50 milliliter Baileys
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 100 milliliter volle melk
  • Slagroom
  • Marshmallows en chocoladekrullen (voor de topping)

Dit moet je doen:

  • Verwarm de melk in een pannetje op een laag vuur en roer het cacaopoeder erdoorheen.
  • Schenk de chocolademelk in twee mokken en voeg de Baileys toe. Roer even door.
  • Serveer de Baileys chocolademelk met een flinke toef slagroom, marshmallows en chocoladekrullen. Enjoy!

Baileys

Geniet, maar drink met mate. Bezoek Diageo’s wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen. NIX onder 18: Geen 18? Geen alcohol. 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook