Wendy ging onderuit op de piste: ‘Mijn been lag naast mijn hoofd’

'Helaas luisterde ik niet naar mijn eigen advies...'

Lees ook

Bakken met sneeuw, lezen voor de openhaard en warme chocolademelk. In films heeft de winter vaak iets magisch, maar in real life valt het soms een beetje tegen. Tenminste, wel voor deze lezeressen…

Eigen advies

Wendy: “Met mijn vriendengroep ging ik skiën in Frankrijk. Na de eerste afdaling wilden we met de lift iets verder naar boven, maar een van mijn vrienden had nog niet zoveel ervaring met skiën”, vertelt ze in Grazia’s Winterboek. “Aan hem legde ik uit dat je als skiër het beste niet tegelijk met de snowboarders uit de lift kon stappen. Helaas luisterde ik niet naar mijn eigen advies…”

Gipsvlucht naar huis

“Rechts van ons was de afgrond en een snowboarder kwam vanachter tegen mij aan en nam mijn ski mee”, gaat Wendy verder. “Mijn been draaide hierdoor compleet de verkeerde kant op en lag in een V-vorm naast mijn hoofd. Met een speciale ‘banaan’ (een soort slee waarmee gewonde wintersporters worden afgevoerd, red.) werd er geprobeerd mij naar beneden te dragen, maar dat lukte niet. Daarom werd ik met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Al mijn kruisbanden waren gescheurd en ik had verschillende breuken, kneuzingen en bloedingen. Met de eerste gipsvlucht ging ik terug naar Nederland. Na mijn ongeluk heb ik mijn ski’s nooit meer aangeraakt.”

In Grazia’s Winterboek delen nog veel meer lezeressen hun epic winterfails. Nu in de winkel! 

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook