Handig! Je kunt binnenkort ook berichten naar jezelf sturen op WhatsApp

Een groepsapp met jezelf aanmaken is vanaf nu verleden tijd!

Lees ook

Het team achter WhatsApp zit bepaald niet stil. Zo kwam er onlangs eindelijk de mogelijkheid om met emoji snel te reageren op berichtjes, en nu komt er een andere handige functie bij: berichtjes naar jezelf sturen! Finally!

Jezelf appen

Al jarenlang maken we groepsappen aan met onszelf en nog iemand anders – om vervolgens die andere persoon eruit te gooien – zodat je dingen naar jezelf kunt appen. Want het is immers ideaal om bijvoorbeeld via je laptop bestanden naar jezelf te appen die je nodig hebt voor een schoolopdracht of voor je werk.

Message Yourself

Binnenkort kan dit veel makkelijker en hoef je niet helemaal een groepsapp aan te maken om te kunnen chatten met jezelf. WhatsApp lanceert binnenkort namelijk de functie om een gesprek met jezelf te beginnen. Met de zogeheten functie ‘Message Yourself’ kun je appen met niemand minder dan jijzelf. Jij zal dan bovenaan staan wanneer je op de functie ‘chat beginnen’ klikt. “Zo kun je jezelf bijvoorbeeld een boodschappenlijstje sturen, een herinnering aanmaken voor een to-do of je hersenspinsels opslaan”, laat Meta, het bedrijf achter Whatsapp weten. Aha! Dat scheelt je waarschijnlijk een hoop onnodige notities in de notities-app.

De functie wordt in de komende weken getest en zal deze snel beschikbaar zijn op alle iPhones en Android-toestellen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook