Dit is het eerste wat Rose Bertram deed na Expeditie Robinson

'Ik ben helemaal los gegaan.'

Lees ook

Rose Bertram ging dit jaar volledig back to basics in Expeditie Robinson. Helaas heeft het model de expeditie – die overigens nog steeds in volle gang is – inmiddels moeten verlaten. In Grazia’s Winterboek blikt Rose terug op dit avontuur en vertelt ze wat ze als eerste deed toen ze naar huis werd gestuurd.

Comfortzone

Rose heeft een moeilijke periode achter de rug. En terwijl ze het thuis zwaar had, vertrok ze toch naar Maleisië voor Expeditie Robinson. “Het leek me goed om eens iets te doen buiten mijn comfortzone”, vertelt ze over die keuze in Grazia’s Winterboek. “Mijn eerste reactie toen ze me vroegen was: onmogelijk, dit kan ik echt niet! Maar al snel daarna dacht ik: misschien moet ik mezelf een keertje uitdagen en wél in die jungle gaan zitten”, vertelt het model. “Ik leef altijd best wel op de automatische piloot, moet van alles de hele dag. Dit was het perfecte moment om even afstand te nemen van alles en iedereen. Geen kinderen, geen partner, even niet de tweede moeder van mijn zusjes zijn, niet voor mijn eigen moeder zorgen. Dit was de kans om een keertje helemaal Rose te zijn. Ik weet dat ik een strijder ben, dus waarom zou ik het niet proberen?”

Niet verwacht

“k ben heel trots op mezelf, want ik had niet verwacht dat ik het zo lang zou volhouden”, blikt Rose terug op haar deelname. “Anderen ook niet trouwens, ik hoor van best veel mensen dat ze onder de indruk zijn. Greg en ik waren net uit elkaar toen ik naar Robinson vertrok. Ik had dus flink wat te verwerken. Ik werd daar in alle rust
– zonder telefoon, vrienden of familie – best wel met mezelf geconfronteerd”, vertelt ze. “Je hebt ineens zoveel tijd om na te denken over dingen, ook dingen waar je eigenlijk helemaal niet over wilt denken. Het was echt een heftige mentale en emotionele ride.”

Pasta bolognese

Uiteindelijk werd Rose weggestemd tijdens een eilandraad. Hoe ze dat vond? “Niet zo erg, ik voelde het al een beetje aankomen”, stelt ze. “Wat je niet op tv zag, was dat ik daar rondliep met een blaasontsteking en aan de antibiotica zat. Het ging wél om mijn gezondheid en mijn lichaam, ik wilde daar geen risico’s mee lopen op zo’n plek met slechte hygiëne.” Wat ze als eerste deed toen ze terugkwam op de hotelkamer? “Ik ben iedereen gaan bellen, was zo blij dat ik mijn familie en vrienden weer kon spreken. Het gekke is dat ik niet eens meteen onder de douche ben gestapt, omdat ik veel te onrustig was. Ik vond het ook gek om weer in een hotelkamer te zijn en dacht: wat doe ik hier? Ik wil weer buiten slapen! Qua eten ben ik meteen aan de pasta bolognese gegaan. En daarnaast had ik heel veel snacks in mijn bagage gestopt voor de terugreis, dus ik ben helemaal los gegaan.”

In Grazia’s Winterboek vertelt Rose Bertram ook hoeveel ze is afgevallen tijdens de expeditie, is ze openhartig over haar relatiebreuk en moeilijke jeugd en vertelt ze hoe ze haar modellencarrière nieuw leven inblaast. Vanaf vandaag in de winkel! 

Tekst: Jill Waas | Beeld: Kee & Kee @ Sticky Stuff 

Laatste nieuws

Zie ook