Tip voor de feestdagen: een dinner party à la BACARDÍ

Zo plan jij de perfecte dinner party!

De feestdagen staan bijna weer voor de deur en dat betekent dat menigeen alweer bezig is met plannen maken. Ben jij van plan om de feestdagen met vrienden en familie door te brengen? Dan heeft BACARDÍ de perfecte dinner party-avond voor jou gepland.

Platform

Een kerstdiner organiseren voor family and friends kan behoorlijk wat stress met zich meebrengen. Zonde, want je hoort er juist van de genieten! Daarom heeft Bacardi voor jou het platform The Table of Ocho gelanceerd: een feestelijk inspiratieplatform, gecreëerd door BACARDÍ en chef London Loy, die volledig in teken staat van een thuisdiner met 8 vrienden. Ideaal dus, als je niet weet waar je moet beginnen.

Op het platform The Table of Ocho vind je smaakvolle Caribische gerechten, de acht beste BACARDÍ Reserva Ocho cocktailrecepten, de ultieme playlist en tips voor tafelstyling. Enne, de stylingtips zijn door niemand minder dan BACARDÍ-ambassadeurs Yeliz Çiçek (hoofdredacteur Vogue Nederland), Timotej Letonja (Hoofdredacteur Numéro Netherlands). Zij vertellen je meer over hoe je de beste dinnerparty look kunt samenstellen. Ga je bijvoorbeeld voor de klassieke little black dress of toch voor een op mooie blazer met gekleurde hakken? Yeliz en Timotej vertellen je er in elk geval alles over. Irene Hin (zangeres) heeft dan weer de muziektips samengesteld: “Mijn playlist is zoals de perfecte BACARDÍ Ocho – on the rocks of gemixt – geniet hier van mijn pure en gemixte rock en R&B klassiekers.”

De iconische BACARDÍ Reserva Ocho is geïnspireerd op het familierecept uit 1862, staat bekend als ‘The Family Reserve. Deze heerlijke drank is perfect om als rode draad aan te houden bij jouw dinner party.

Heerlijke cocktails

The Table of Ocho acht heerlijke cocktailrecepten heeft verzameld – van fris tot zoet – die stuk voor stuk heerlijk zijn om te serveren tijdens een etentje of borrelavond. Onze favoriet? Dat is de Ocho Old Cuban. Zo maak je ‘m.

Dit heb je nodig voor 1 cocktail:

  • 40 milliliter BACARDÍ Reserva Ocho
  • 50 milliliter Martini prosecco
  • 20 milliliter versgeperst limoensap
  • 8 muntblaadjes
  • 2 scheutjes Angostura Bitters (optioneel)
  • Garnering: muntblaadje

Wat moet je doen?

  • Vul de shaker met ijs en voeg alle ingrediënten behalve de prosecco toe.
  • Shake 30 seconden krachtig en schenk uit in een gekoeld coupeglas tot net over de helft van het glas.
  • Vul verder aan met prosecco tot het glas gevuld is.
  • Garneer met een muntblaadje and enjoy!

Recepten

Chefkok London Loy heeft rondom deze cocktail allerlei recepten voor je samengesteld, die jij kunt koken voor je gasten. Verrassende, Caribische gerechten die goed samengaan met authentieke rum cocktails. Out with de kalkoen, rollade en varkenshaas, in with de limoen eksi koekoe, kousenband met gele banaan en limoenkaviaar. “Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie. Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu. De gerechten voor Table of Ocho zijn geïnspireerd op BACARDÍ Ocho en de Caribische keuken en zijn perfect te combineren met de cocktails. Soul food op een sophisticated manier”, aldus London Loy. De recepten kun je hier bekijken.

bacardi
De BACARDÍ Reserva Ocho.

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw dinner party perfect verloopt? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

1. Tref voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Denk van tevoren goed na over wat je allemaal al kunt doen voordat het feestje begint. Zo kun je een paar dagen van tevoren bijvoorbeeld al de groente snijden. Plaats ze in koud water en ze blijven zeker nog even vers. Sommige groenten kun je zelfs voorbakken, zonder dat dit ten koste gaat van het uiteindelijke resultaat. Scheelt je weer tijd!

2. Laat gasten helpen

Een dinner party betekent heus niet dat jij in je eentje voor restaurant speelt. Vaak vinden je gasten het prima om eventjes te helpen in de keuken. Geef ze vooral makkelijke taakjes, zoals het inruimen van de vaatwasser. Maar weet ook: samen koken kan voor gezellige, leuke en mooie herinneringen zorgen!

3. Houd je keuken georganiseerd

Een rommelige keuken geeft vaak alleen maar meer stress. Zorg er daarom voor dat je keuken netjes is. Dit kan je ruim van tevoren doen en scheelt een hoop ellende. Zorg voor genoeg borden, bestek, glazen, maar ook servetten en tafelkleden. Heb je de keuken goed georganiseerd, dan scheelt het last-minute zoeken naar bepaalde details die je over het hoofd had gezien!

4. Denk om de juiste styling

The Table of Ocho tilt styling naar een hoger niveau. Het inspiratieplatform tipt dat we dit feestseizoen een mix van verschillende soorten servies en servetten in verschillende formaten op tafel mogen leggen. Daarbij kunnen we ook denken aan servies en servetten in bijzondere kleuren, structuren en prints. Heerlijk!

Bron: Bacardí

Laatste nieuws