Dit is het waargebeurde verhaal achter de serie From Scratch

Pak de tissues er maar weer bij...

Lees ook

De Netflix-serie From Scratch houdt menig kijker al weken in bedwang. Ook wij hebben een traantje weg moeten pikken bij het zien van de serie, al helemaal toen we erachter kwamen dat het verhaal is gebaseerd op iets wat waargebeurd is.

De serie

Op social media heeft iedereen het al weken over From Scratch en hoe mooi en ontroerend deze wel niet is. Kijkers roepen iedereen op om de serie te kijken, maar alleen als je zakdoekjes bij de hand hebt. De beschrijving van de Netflix-serie luidt als volgt: “Een kunstenares wordt verliefd op een Italiaanse chef-kok en begint aan een reis vol liefde, pijn, veerkracht en hoop over verschillende continenten en door verschillende culturen.”

De serie is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het nog een stukje zieliger maakt. Je volgt de Amerikaanse Amy Wheeler, die naar Italië verhuist om daar te studeren. Ze wordt verliefd op de Siciliaanse chef Lino. Wanneer Lino ziek wordt, komen hun twee familie na een hele hoop drama eindelijk samen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tembi Locke (@tembilocke)

Het echte verhaal

Het verhaal van Amy is gebaseerd op gebeurtenissen uit het leven van actrice en schrijfster Tembi Locke. Zij schreef hier in 2020 al het gelijknamige boek From Scratch over. Tembi heeft er alleen voor gekozen om de namen te veranderen, om hierdoor toch nog enige psychologische afstand te creëren. Verder is het verhaal geschreven zoals het echt is gebeurd.

De actrice trouwde in 1995 met haar lover Saro Gullo, die ze ontmoette in Italië. Het stel adopteerde al snel een dochter, genaamd Zoela. In 2002 – zeven jaar later – bleek dat Saro een zeldzame vorm van kanker had, een leiomyosacroom. Hier werd hij tien jaar lang voor behandeld, maar in 2012 verloor Saro de strijd aan de ziekte en overleed hij. Tembi was de liefde van haar leven voorgoed kwijt… So sad!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Netflix, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook