Deze nieuwe bizarre datingshow is een mix van MAFS en Obese

Wait, whut?

We kunnen geen genoeg krijgen van datingshows als Married At First Sight. Het format is wereldwijd razend populair en dat is ook Zuid-Korea niet ontgaan. Dit land heeft MAFS namelijk gecombineerd met een ander populair programma, namelijk Obese. Het resultaat? Weight for you.

Weight for you

Ja, dat las je goed. Weight for you en dus niet wait for you. Entertainment-journalist Rob Goossens stuitte op dit bijzondere format tijdens televisiebeurs MIPTV in Cannes. In de RTL Boulevard-podcast legt de journalist aan Luuk Ikink uit wat de datingshow precies inhoudt.

“Er was er ook eentje waarvan ik benieuwd ben of jij denkt dat daar mensen aan mee zullen doen. Het is een Zuid-Koreaans format en het heet Weight for you. Als je het hoort dan kan dit natuurlijk ‘wachten’ betekenen, maar je schrijft het echt als ‘gewicht’.”

Afvallen

In de datingshow draait het allemaal om afvallen. “In de show gaan mannen met veel overgewicht op jacht naar hun droomvrouw. Maar die droomvrouw zit dan aan de andere kant van een tunneltje waar ze doorheen moeten klimmen en kruipen. Maar daar passen ze dus niet doorheen. Dus ze moeten eerst enorm veel gaan afvallen binnen een bepaald tijdsbestek en als ze dat lukt dan kunnen ze hun droomvrouw bereiken. En als het ze niet lukt, dan gaat hun droomvrouw aan hun voorbij.” Wait, what?

Of het programma ook echt zo populair gaat worden als MAFS en Obese? Dat weten Rob en Luuk zo net nog niet. “Wat een perverse televisie toch eigenlijk?”, zegt Luuk. Daar is Rob het mee een. “Ja, je zag ook in de zaal dat mensen een beetje zaten te lachen, maar je zag ook producenten naar elkaar kijken van: dat gaan we niet kopen.” Ha!

Bron: Love & Reality | Beeld: MAFS

Laatste nieuws