Reverse catfishing: dit moet je erover weten

Misschien is het ook wel wat voor jou.

We weten allemaal wat catfishing is (en hopen dat het ons nooit overkomt). Heb je echter al van de nieuwe techniek genaamd reverse catfishing gehoord? Het wordt steeds populairder, en dat is niet per se iets negatiefs. Wij vertellen je er meer over.

Boosheid, teleurstelling en verwijten

Gecatfisht worden is een echte nachtmerrie. Je hebt veel tijd besteed aan gesprekken met iemand, misschien zelfs foto’s uitgewisseld, en ineens blijkt diegene te liegen over diens identiteit. Het zorgt ervoor dat mensen het vertrouwen in daten en de liefde kwijtraken. Bovendien is de kans groot dat iemand zichzelf dingen gaat verwijten, want: waarom heb je het niet eerder gemerkt?

Reverse catfishing

We horen je denken: catfishing ken ik wel, maar wat houdt reverse catfishing in? De naam zegt het al: het is het tegenovergestelde van het ’traditionele’ catfishing. Je ontmoet online iemand die je wel oké vindt, maar die je niet per se omverblaast. Het is niet helemaal je type, maar in real life blijkt het een geweldige match!

Alleen oprecht geïnteresseerden

Bij reverse catfishing uploaden mensen dus bewust matige foto’s op dating apps, zodat ze in het echte leven veel beter uit de verf komen. Wat ook onder deze term valt, is als mensen een ander aspect van hun leven verborgen houden of minder leuk laten lijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een goede baan. Op deze manier trekken ze alleen mensen aan die oprecht geïnteresseerd zijn in hun innerlijk. Slim!

Bron: NSMBL | Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws