Nooo: Ellen Pompeo stopt met Grey’s Anatomy

Na negentien seizoenen houdt dokter Meredith Grey het voor gezien.

Na negentien seizoenen neemt Ellen Pompeo afscheid van Grey’s Anatomy. De 53-jarige hoofdrolspeelster laat op Instagram weten dat ze “eeuwig dankbaar” is.

Twijfels

Ellen speelde jarenlang de rol van dokter Meredith Grey in de populaire ziekenhuisserie. Vorig jaar had de actrice al twijfels, voordat de negentiende reeks werd opgenomen. Toen heeft ze zich toch laten overhalen. Voor een eventueel twintigste seizoen zit dat er helaas niet meer in, want ze stopt definitief met Grey’s Anatomy. Een nieuw seizoen is nog nooit zo onzeker geweest, want Ellens vertrek zou zelfs het einde van de serie kunnen betekenen. De makers hebben namelijk altijd gezegd niet zonder haar door te willen.

Beste fans

“De serie spreekt heel veel mensen aan. Heeft generaties zorgmedewerkers geïnspireerd, dus ik denk dat het goede stof is voor jonge mensen”, zei Ellen in gesprek met Entertainment Tonight. Of Grey’s Anatomy doorgaat, is dus nog even de vraag. Ellen Pompeo wil vooral haar fans bedanken in haar afscheidsbericht. “Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de beste fans ter wereld. Jullie hebben deze rit zo leuk en iconisch gemaakt.”

Negentiende seizoen

Het negentiende seizoen van de hitserie is eind dit jaar al te zien in Amerika. In Nederland is Grey’s Anatomy te zien op Disney+, waar ook alle andere achttien seizoenen op te bingen zijn. Wanneer de nieuwe serie te zien is, is nog onduidelijk. Geen Disney+? Vanaf januari is het achttiende seizoen ook te zien bij Net5. Wij gaan in elk geval nog even volop genieten van Ellen Pompeo aka dokter Meredith Grey!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Grey’s Anatomy

Laatste nieuws