5x dingen die je van je moeder gaat overnemen

Je lijkt misschien toch meer op je moeder dan je denkt.

Of je het nou wil of niet: je gaat op den duur toch een beetje op je moeder lijken. Ook als je qua uiterlijk níet op haar lijkt, komt er een moment in je leven waarop je iets doet of zegt waarvan je denkt: ik lijk op mijn moeder! Deze vijf dingen neem je ongemerkt van haar over.

Liever thuisblijven

Blijf jij op de vrijdagavond liever thuis om op de bank eens lekker te gaan Netflixen? En zeg je daarvoor gerust een avondje stappen met je vriendinnen af? Jep, dat is het eerste voorteken dat je langzaamaan op je moeder begint te lijken. Ach ja, een avondje bankhangen is ook lekker, toch?

Oude liedjes

Wanneer er plotseling een ‘oud’ nummer op de radio komt ga jij helemaal los. Of nou ja, oud… Je bestempelt deze nummers in ieder geval als ‘hits uit jouw jeugd’. Begint er al een belletje te rinkelen? Wanneer je over oude nummers uit je jeugd spreekt en die muziek veel leuker vindt dan de hits van tegenwoordig, begin je steeds meer op je moeder te lijken. Misschien had je moeder toch stiekem een goede muzieksmaak?

Boodschappenlijstjes

Even snel iets opschrijven omdat je anders bang bent dat je het vergeet? Jep, mom sign! Dit betekent niet meteen dat je vergeetachtig wordt, maar wel dat je net zo georganiseerd als je moeder begint te worden. Je vindt haar lijstjes ineens toch wel handig…

Zinnetjes overnemen

“Ben je in de kerk geboren of zo”. Die zin zeiden je ouders misschien wel eens wanneer je vergat de deur achter je dicht te doen. Misschien merk je wel dat je zulke uitspraken steeds meer van je moeder begint over te nemen. Dat is ook niet zo gek, want de kans is groot dat jij dit regelmatig van je moeder te horen kreeg.

Schoonmaken

Wanneer er visite komt, betrap jij jezelf er ineens op dat je de neiging hebt om elk vuiltje van de grond te rapen. En wanneer je net hebt gedweild, roep je misschien wel boos naar je partner dat hij zijn schoenen uit moet doen. Enne, je moet ook altijd zeggen dat je partner zijn afwas in de vaatwasser moet zetten. Snap je nu hoe je moeder zich altijd voelde? Waarschijnlijk wel als je dit herkent, want dit betekent ook dat je net zo verantwoordelijk begint te worden als je mama. Aha!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Ginny en Georgia

Laatste nieuws