Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lisa Loeb over FBoy Island: 'Lag me goed om ze kopje kleiner te maken'

'Ik wist ook niet wie met welke intentie naar het eiland was gekomen.'

Gisteren ging het langverwachte Nederlandse seizoen van FBoy Island eindelijk van start op HBO Max. De streamingdienst gooide meteen de eerste vier afleveringen online en daarin ging het er meteen vurig aan toe. Presentatrice Lisa Loeb vertelt in een interview met Guidinc wat haar rol precies is in de show.

Het programma

Fboy Island Nederland is een gloednieuwe datingshow op HBO Max, waar verschillende Fboys zich voordoen als een echte mister nice guy. In Fboy Island reizen Jennemie, Manon en Sarah af naar een tropisch eiland waar zij worden vergezeld door 16 mannen: 8 Nice Guys die op zoek zijn naar de ware liefde. En natuurlijk 8 zelfbenoemde FBoys die er maar voor één reden zijn: een geldprijs. Het is aan de vrouwen (en de kijker) om erachter te komen wie wie is. Verliezen zij hun hart aan een FBoy en daarmee mogelijk ook het prijzengeld? Of weten zij de FBoys te elimineren en vinden zij de ware liefde?

Rol

Lisa mag dan misschien wel de presentatrice zijn, maar zij weet net zoals de dames niet wie de FBoys en wie de Nice Guys zijn. "Ik wist natuurlijk ook niet wie met welke intentie naar het eiland was gekomen. Dat mocht ik absoluut niet weten, dus ergens had ik wel zoiets van: dit moeten ze zelf uitzoeken", vertelt Lisa in het interview. "Ik kon namelijk wel bedenken van: dit is misschien wel een Fboy, maar ik heb het ook vaak fout gehad. Ik zag mezelf dus meer als een oudere zus die gevraagd goed advies gaf."

Oudere zus

Lisa's rol als oudere zus kwam meerdere keren goed van pas. "Het lag me heel goed om die FBoys een kopje kleiner te maken, om het zo maar even te zeggen. Het was eigenlijk bedoeld als comedyscène, maar zij zijn natuurlijk geen acteurs en gaven me echte antwoorden. Ik kon daar dan vervolgens heel leuk mee spelen dat ik aan de ene kant grappen ten koste van hen maakte, maar ook probeerde ze een soort les mee te geven. Als ik die scènes nu terugzie, zie ik het wel echt als mijn favoriete momenten", stelt Lisa.

"Maar ik vond het ook zeker leuk om met de meiden te praten en een soort van interviews met hen te doen. Op die momenten kreeg ik ook de juice en gossip te horen over wat er allemaal gebeurd was tijdens de dates. Die twee rollen vond ik dus wel echt bijzonder leuk", aldus de presentatrice.

Bron: Guidinc | Beeld: FBoy Island Nederland