Denzel Slager over Special Forces VIPS: ‘Het is moeilijk dat je niet weet wat je te wachten staat’

‘Het was echt heel zwaar’

Samen met tien andere BN’ers is Denzel Slager vanaf woensdag in Special Forces VIPS te zien. Hoewel de voormalig profvoetballer een conditie heeft om u tegen te zeggen, geeft Denzel in gesprek met Grazia toe dat meedoen aan het programma ontzettend zwaar was. 

Deelname

Samen met partner Famke Louise heeft Denzel het afgelopen jaar hoogte-, maar ook dieptepunten meegemaakt. Zo was de geboorte van zoontje Nówie iets prachtigs, maar werd dit overschaduwd door de rechtszaak die het stel tegen Roddelpraat aanspande. Denzel heeft het afgelopen jaar af en toe als best pittig ervaren en dat is dan ook de reden waarom hij besloot mee te doen aan Special Forces VIPS. 

“Tijdens het vorige seizoen zag ik dat er veel mooie dingen uit waren ontstaan – buiten het feit om dat het natuurlijk heel zwaar is. Deelnemers hadden lessen geleerd en angsten overwonnen. Ik dacht meteen: dit is iets voor mij. Het afgelopen jaar was vrij heftig met verschillende rechtszaken. Door mee te doen aan Special Forces wilde ik kijken of ik onder bepaalde omstandigheden rustiger kan blijven”, vertelt de voormalig profvoetballer als we met hem bellen. 

Voorbereiding

Hoewel Denzel een goede conditie heeft, besloot hij toch nóg meer te trainen om zich voor te bereiden op Special Forces. “Ik sport al heel veel, maar ik ging net wat meer hardlopen en heb meer krachttraining gedaan. Fysiek kun je je wel voorbereiden, maar voorbereiden op het mentale stuk is eigenlijk niet mogelijk.” Ondanks Denzels training, was meedoen aan het programma behoorlijk zwaar. “Ik heb het zeker onderschat. Ik dacht: ik ben heel sportief, dus het fysieke deel moet ik wel vol kunnen houden. Maar voor Special Forces heb je een heel andere conditie nodig. Dat was echt heel pittig. “ 

Een van de zwaarste dingen voor Denzel was de onzekerheid waarmee de kandidaten dealen. “Dat je niet weet wat je te wachten staat, is heel moeilijk. Daar had ik echt moeite mee. Na één uur slapen werden we een keer wakker gemaakt om ’s nachts anderhalf uur met een touw in je nek te gaan lopen. Dat je niet weet wat er gaan komen, is wel iets wat je meteen zenuwachtig maakt.”

Mentaal

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal is deelnemen aan Special Forces moeilijk. “Absoluut! Ik heb heel erg hoogtevrees en verdrinkingsangst. Ook miste ik mijn gezin enorm. Al die verschillende factoren samen maken dat hieraan meedoen erg lastig is.”

Hoewel Denzel verdrinkingsangst heeft, wist hij zich daar tijdens zijn deelname overheen te zetten. “Pff, maar dat was echt zo lastig! Op het moment dat we het water in moesten, zie je dat je medekandidaten het ook doen. Toen dacht ik: als zij er levend uitkomen, zal ik er ook wel levend uitkomen. Aan die gedachten houd je je dan vast, en doe je maar gewoon wat van je gevraagd wordt. Maar dat neemt niet weg dat het wel echt heel pittig was.” 

En dat Denzel zich over zijn angsten heen kon zetten, maakte hem enorm trots. “Als je klaar bent met een missie, en iets je is gelukt… Dan ben je wel heel trots op jezelf. Ik kickte wel op dat gevoel.” 

Special Forces VIPS is vanaf nu wekelijks te zien bij Videoland

Beeld: RTL 

Laatste nieuws