Oh no: Netflix haalt stekker uit Fate: The Winx Saga

Ondanks de cliffhanger in seizoen twee, komt er geen derde seizoen.

Afgelopen september verscheen het tweede seizoen van Fate: The Winx Saga ein-de-lijk op Netflix. Waarschijnlijk heb jij net als wij het nieuwe seizoen in één ruk uitgekeken. De laatste aflevering eindigde met een enorme cliffhanger en liet ons meteen al hunkeren naar meer afleveringen. Maar helaas, Netflix gaat geen derde seizoen maken…

Cliffhanger

Het tweede seizoen was weer net zo spannend als het eerste seizoen. Zo zagen we hoe Bloom, Stella, Aisha, Terra, Musa, én Flora probeerden om het nieuwe schoolhoofd en haar regels te omzeilen. Dat leek even te lukken en de scholieren van Alfea leken een happy ending te krijgen, maar niets bleek minder waar.

In de allerlaatste aflevering moest Bloom namelijk in een portaal naar de duistere wereld stappen om zo dit portaal te kunnen sluiten. Hierdoor werden Bloom en Sky abrupt van elkaar gescheiden. Keert de fairy nog terug uit de duistere wereld? Daar zullen we waarschijnlijk helaas nooit antwoord op krijgen. Seriemaker Brian Young heeft namelijk laten weten dat er geen derde seizoen van de serie wordt gemaakt. De reden hiervoor is dat er waarschijnlijk te weinig kijkers waren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Brian Young (@brianjyoung)

Statement

“Dit is geen leuk nieuws om te delen, maar Netflix [heeft] besloten om niet verder te gaan met seizoen 3 van Fate: The Winx Saga. Dit is vooral moeilijk omdat ik weet hoeveel van jullie van dit seizoen hielden. Het is hartverscheurend, maar toch een zilveren randje”, aldus Brian Young.

Hij hoopt in de toekomst misschien weer met de cast en crew te kunnen samenwerken. “Ik ben zo trots op iedereen die aan de serie werkte en zo blij dat we de verhalen konden vertellen die we deden. Onze cast en crew hebben hard gewerkt om deze wereld en deze personages te creëren. Ik ben dankbaar voor ieder van hen, en voor jullie allemaal voor het kijken. Het waren vier geweldige jaren. Hopelijk zien we elkaar weer in de toekomst.” Dat hopen wij ook!

Bron: Filmvandaag | Beeld: Netflix

Laatste nieuws