Oeps: deze slaappositie geeft je een grotere kans op rimpels

Dit meen je niet!

We hebben al verschillende TikTok-hacks geprobeerd en talloze crèmes op ons gezicht gesmeerd, maar rimpels voorkomen lijkt onmogelijk. Toch kun je wel degelijk iets doen om rimpels te voorkomen. Je slaappositie heeft namelijk invloed op rimpels. We leggen je uit hoe het zit.

Minder onschuldig

Dat een gezonde levensstijl rimpels zo lang mogelijk kan uitstellen weten we, maar wat we nog niet wisten is dat je slaappositie ook invloed heeft op de hoeveelheid rimpels die je krijgt.

Jep, de manier waarop je slaapt kan een grote boosdoener zijn van de rimpels in je gezicht. De één ligt liever op haar buik, de ander weer op haar rug en weer een ander prefereert het liggen op de zij. Toch is laatstgenoemde een stuk minder onschuldig dan je waarschijnlijk zou denken. Althans, wanneer het op die gehate wrinkles aankomt.

Kleine plooien

Op je zij slapen zou volgens een onderzoek van U.K. Sleep Assessment en Advisory Service namelijk zorgen voor het creëren van kleine plooien in je huid, die uiteindelijk voor rimpels zorgen. Meestal ruimt je huid deze plooien vanzelf weer op, maar op den duur doet je skin dat niet meer waardoor er rimpels ontstaan. En dat wil je natuurlijk niet…

Toch behoort deze slaappositie niet tot de enige boosdoeners voor rimpels. Zo zouden ook het drinken door een rietje, het gebruik van je telefoon en te warm douchen voor fijne lijntjes kunnen zorgen. Say what? Goed, wij slapen voortaan voor de zekerheid maar op onze rug…

Bron: Grazia Archief | Beeld: iStock

Laatste nieuws