Komt er een tweede seizoen van The Watcher bij Netflix?

Fingers crossed!

Netflix lanceerde vorige maand de miniserie The Watcher. Al snel wist de serie een plekje in de top tien van de streamingdienst te bemachtigen, en wij snappen wel waarom. In deze psychologische thriller zien we hoe een gezin wordt geteisterd in hun nieuwe huis aan 657 Boulevard. Maar komt er eigenlijk een tweede seizoen?

Het verhaal

In de serie volgen we Dean en Nora Brannock, die met hun twee kinderen van New York City naar de luxe buitenwijk in Westfield verhuizen. Ze zijn dol op hun huis, maar worden helaas niet echt warm welkom geheten door de buren. Sterker nog, al snel ontvangt het gezin een vreemde brief. In deze brief schrijft een zogeheten ‘Watcher’ dat hij hun en hun nieuwe huis in de gaten houdt. Behoorlijk creepy als je het ons vraagt.

Buren worden verdacht en er komen naarmate de afleveringen vorderen steeds meer bizarre details aan het licht. Niemand is te vertrouwen en zelfs Dean zelf lijkt er op een gegeven moment iets mee te maken te hebben? In de laatste afleveringen biecht detective Theodora op dat zij degene is die de brieven heeft verstuurd, maar later wordt dit verhaal weer ontkracht door haar dochter. Tot aan het einde is dus nog steeds niet duidelijk wie de stalker is van de familie.

Veel vragen

De eindscène, waarbij de hoofdpersonen één voor één langs het huis rijden en het nieuwe gezin bekijken, riep dan ook veel vragen op bij kijkers. Want is het nieuwe gezin ook slachtoffer van iemand die hen brieven stuurt? En wat voor complot hebben John, Mo, Pearl en Roger gesmeden? Zijn zij samen The Watcher of is het toch iemand anders? Het lijkt erop dat we daar nooit antwoord op zullen krijgen, want voorlopig is er nog niets bekend over een tweede seizoen van de serie.

The Watcher is immers een miniserie en meestal plakt Netflix daar niet nog een nieuw seizoen aan vast. Alhoewel dit wel gebeurde bij Tiger King, nadat de serie ineens heel populair werd. Laten we hopen dat Netflix zich in dit geval ook bedenkt, want we willen natuurlijk antwoorden!

Bron: filmvandaag | Beeld: The Watcher, Netflix

Laatste nieuws