Jessie Jazz over alcoholgebruik: ‘Ieder weekend te brak om te functioneren’

'Soms was ik niet eens meer aanspreekbaar.'

Jessie Jazz Vuijk biechtte onlangs op met een alcoholverslaving te kampen. In de podcast ‘Eerlijk over alcohol’ van Koos van Plateringen, vertelt de influencer meer over haar worsteling met de verslaving en hoe het nu met haar gaat.

Verslaving

“Hallo, ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben een alcoholist”, vertelde Jessie begin deze maand openhartig. De influencer besloot zich kwetsbaar op te stellen en toe te geven dat ze al jaren kampt met een groot probleem. Ze vertelt nu waarom ze ervoor koos om haar verhaal te delen. “Ik voelde op een gegeven momenten echt dat ik dacht: ik wil het naar mezelf erkennen”, legt ze uit. Hiermee wilde Jessie duidelijk maken dat ook zij niet altijd alles op een rijtje heeft gehad. “Ik heb zoveel challenges gedaan en ben er al zo lang mee bezig dacht ik dacht: een beetje gaat gewoon niet meer”, gaat ze verder. “Ik vond het zó fijn om het zo te uiten.”

Jessie vertelt dat ze op een gegeven moment op woensdag al begon te verlangen naar het weekend, zodat ze kon drinken. “Maar op een gegeven moment ging ik er steeds meer afliggen”, biecht ze op. “Ik was ieder weekend te brak om eigenlijk te functioneren. Soms was ik niet eens meer aanspreekbaar. Dat heb ik heel lang zo volgehouden.”

Relatie

Lover Kaj Gorgels vindt het soms wel lastig dat zijn vriendin in het weekend niet meer met hem kan drinken.  “Hij [Kaj red.] vindt het soms wel jammer”, stelt Jessie. “We hadden altijd van die avonden… en die mis ik natuurlijk ook. Ik vond niets lekkerder dan samen uiteten gaan, fles wijn op tafel en voelen van: we kunnen de hele nacht blijven doorkletsen. Het is toch anders.”

Gelukkig doen de twee nog genoeg leuke dingen waar geen alcoholische versnaperingen bij komen kijken. “We moeten in onze relatie wel weer even een nieuwe manier vinden, maar hij is super supportive.” Of Jessie ooit nog een fles wijn zal openen? “Ik wil echt een leven hebben zonder alcohol en dat helemaal nailen.” Duidelijk!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws