Sarah van Soelen deelt haar kant van het verhaal

'In die documentaire word ik weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was.'

Vorige week woensdag ging André Hazes’ documentaire Crossroads in première. Daarin zien we André en een aantal mensen die veel voor hem betekenen. Iemand die zelf niet in de documentaire wilde verschijnen, is ex-vriendin Sarah van Soelen. Zij heeft aan Story haar kant van het verhaal verteld.

Kortstondige relatie

Sarah van Soelen was vorig jaar een korte tijd de grote liefde van André. Ze kwamen samen nadat André zijn verloving met Monique Westenberg had verbroken. Al gauw had Sarah de status van ‘the other woman‘. André sprak aan tafel bij Humberto Tan zijn liefde voor Sarah uit, maar dat bleek van korte duur: na een aantal maanden gingen ze uit elkaar.

Ander beeld geschetst

In de documentaire vertelt André over zijn tijd in een Spaanse afkickkliniek. Volgens zijn moeder Rachel Hazes besloot André in die kliniek dat hij het uit zou gaan maken met Sarah. Na zes weken verliet hij de kliniek en stond hij zijn plaats daar af aan Sarah. “André was bang dat ze een terugval zou krijgen”, vertelde Rachel eerder al aan Story.
Sarah heeft inmiddels bevestigd dat ze zelf ook met problemen kampte, maar ze is het niet eens met het beeld dat Rachel heeft geschetst. “Ik vind persoonlijk niet dat André daarmee één of ander groots gebaar heeft gemaakt. Want zes weken eerder was ík het die regelde dat hij naar de kliniek kon”, vertelt ze aan Story.

Uit elkaar

Duidelijkheid over waarom André de relatie wilde verbreken, kreeg Sarah naar eigen zeggen niet. “Het enige wat hij erover zei, was dat hij rust wilde. Maar na mij had hij Anne Rose, er is daarna nog iemand geweest en nu heeft hij weer een Sarah. Van dat alleen zijn is niet zo veel terechtgekomen, lijkt me.”

Geen credits

Sarah vindt het jammer dat ze niet genoeg credits krijgt voor haar hulp. “Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28ste verjaardag heeft gehaald. En in die documentaire word ik weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog verder de afgrond ingegaan.”

Ondanks alles gunt ze André echter wel het beste. “Ik hoop dat hij gelukkig en clean is. Maar ik houd mijn hart vast, want straks komen de optredens weer. Ik hoop, en dat gun ik hem, dat hij weer gaat knallen op het podium. Want dat kan hij als geen ander.”

Bron: Story, METRO Nieuws | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws