Waarom het zo belangrijk is om je huid goed te reinigen

Deze stappen mag je voortaan niet overslaan in je skincare-routine.

Voor wie goed voor zijn of haar huid wil zorgen, is het een must om je huid ’s ochtends en ’s avonds zorgvuldig te reinigen. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk en met welke producten kun je je huid het beste reinigen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Basis van huidverbetering

Als je je huid niet goed reinigt, kun je het gebruik van serums en crèmes net zo goed overslaan. Als je huid niet schoon is, neemt het namelijk minder goed of zelfs helemaal geen werkstoffen op uit verzorgende producten en dan blijven die als het ware op je huid ‘liggen.’ De basis voor huidverbetering begint dan ook bij het reinigen van je huid in de ochtend en avond. 

Je huid heeft gedurende de dag behoorlijk wat te verduren. Denk aan alle luchtvervuiling en uitlaatgassen die op je huid terechtkomen. Ook make-upresten die niet grondig zijn verwijderd kunnen hun sporen op je huid achterlaten en op den duur een doffe teint veroorzaken.

Reinigen voor het slapengaan

Een van de belangrijkste dingen die je voor je gezicht kan doen, is je huid reinigen voor het slapengaan. Terwijl je ’s nachts slaapt zijn de cellen van je huid namelijk druk bezig zich te vernieuwen. Dit proces kan echter worden belemmerd als je je huid niet grondig hebt schoongemaakt. Ook als je geen make-up draagt.

Schuim = uitdrogen

Je gezicht reinigen zoals je moeder of oma dat vroeger deed: dagelijks met water en zeep. Wie is hier niet groot mee geworden? Inmiddels weten we beter, want door je gezicht met zeep of andere schuimende reinigers te wassen kan de huid flink uitdrogen en wordt er ook veel vocht aan onttrokken.

Toch was het zo gek nog niet, want bij het dagelijks reinigen van je gezicht is water echt onmisbaar. Maak daarbij alleen wel gebruik van een goede reiniger met uiterst milde, hydrofiele eigenschappen, waarmee je de huid in alle zachtheid op “grootmoeders wijze” kan wassen en optimaal kan ontdoen van make-up, vuil, te veel talg en onzuiverheden. 

Hydro wat? 

Maarre, wat betekent hydrofiel eigenlijk? Hydrofiel reinigen betekent dat de producten die je daarbij gebruikt met water vermengbaar zijn, zonder te schuimen. Dit zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt op een heel milde en effectieve wijze en vooral: zonder uit te drogen! Hierdoor blijft de natuurlijke huidbarrière intact en voelt de huid na het reinigen zacht, fris en comfortabel aan. 

Wees geen watje

Maak jij je gezicht normaal gesproken schoon met wattenschijfjes? Die kun je voortaan achterwege laten – net als tissues of sponzen. Vuil, talg en make-up hopen zich gedurende de dag op in de poriën. Door het gebruik van bijvoorbeeld een watje verstop je juist de poriën in plaats het goed te schoon te maken.

Je gezicht simpelweg wassen is de truc, maar dan wel met de juiste producten! Je brengt een Cleansing Milk of -Oil gewoon met je handen aan en verdeelt het over je gezicht. Vervolgens je handen nat maken, je gezicht wassen en met lauw water afspoelen. Daarna nareinigen met een lotion, dat je dan wel met een wattenschijfje kunt doen. Het resultaat is een perfect gereinigde huid!

Stoom afblazen?

Een ideale manier om een milk of olie te verwijderen na het reinigen van je huid is met een microwave kompres. Leg een vochtig kompres of gastendoek 20-30 seconden in de magnetron en leg deze daarna 1 minuut op je gezicht. Laat dit liggen totdat de doek is afgekoeld en de stoom eraf is en herhaal dit een paar keer.

Stoom heeft een goede werking op de huid. Door stoom wordt de bovenste huidlaag (hoornlaag) verweekt en de bloedvaatjes verwijd, waardoor een betere doorbloeding op gang komt. De huid is dan goed voorbereid en kan een crème veel beter opnemen, doordat je huid ook gehydrateerd wordt. 

Fijne producten

Ben je op zoek naar fijne huidverbeterende producten? Dan ben je bij hannah aan het juiste adres. Binnen hannah heb je keuze uit verschillende cleansers, waaronder de Cleansing Oil. Dankzij de hydrofiele samenstelling laat deze olie zich gemakkelijk met water vermengen zonder te schuimen met respect voor zowel de huid als het milieu. Deze unieke reinigingsolie heeft als basis een hoog percentage zuiver plantaardige sojaboonolie met sterk reinigende eigenschappen, verrijkt met diverse antioxidanten en laat geen vettig laagje achter. Deze olie zorgt ervoor dat je huid effectief gereinigd wordt, de natuurlijke huidbarrière intact blijft en het droogt je huid niet uit.

€28 (45 ml)

De Cleansing Oil heeft naast de ecologisch verantwoorde doelstelling een positieve werking op de natuurlijke talgafgifte. Niet alleen inzetbaar bij de vettere huid, maar ook bij drogere, gevoelige en/of geïrriteerde huidcondities. Door de zachte, zuivere samenstelling kan zelfs de meest gevoelige (oog)huid effectief gereinigd worden en het is ook als scheerproduct inzetbaar. Ideaal ook om waterproof mascara mee te verwijderen. Extra voordeel is dat je deze reiniging makkelijk onder de douche kunt gebruiken. 

Nareinigen

Aansluitend nareigen met een lotion is zeer aan te bevelen. Voor een betere opname van de producten die je daarna aanbrengt, denk aan een serum en/of een creme, biedt de Prepare Potion uitkomst. Deze intensief reinigende, licht peelende potion egaliseert de huidstructuur en de teint en kalmeert roodheden. Perfect inzetbaar voor een uitzonderlijk betere opname van huidverbeterende producten, bij een verdikte huid, (hyper)pigmentatie, onzuiverheden en roodheid.

€34 (45 ml)

Ontgiften

Wil je je huid intensief reinigen en ontgiften? Dan kun je de Cleansing Clay aanbrengen; een diep reinigend ‘detoxmasker’. Al sinds de oudheid staat natuurlijke klei bekend vanwege de ongekend krachtige, reinigende en zuiverende eigenschappen ten aanzien van de huid. Dit masker is samengesteld op basis van een synergetische mix van de 100% natuurlijke kleisoorten kaolien en bentoniet.

€40 (65 ml)

 

 

 

 

 

 

De Cleansing Clay is geschikt voor iedere huid die behoefte heeft aan een regelmatige dieptereiniging, maar met name voor de onzuivere en/of vettere huid en vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen ook zeer geschikt voor een gevoelige en zelfs een geïrriteerde huid.

In tegenstelling tot andere kleimaskers wordt de Cleansing Clay niet hard, dus na het aanbrengen, inwerken en verwijderen van het masker voelt de huid zacht en comfortabel aan en ziet deze er ook egaler uit. Dankzij de geactiveerde doorbloeding is ook de teint verbeterd. Dagelijks of 2-3x per week, dat bepaal jezelf. Het zorgt er in ieder geval voor dat je weer stralend, fris en zuiver voor de dag komt en je huid er gezond en vitaal uitziet.

Kortom, tegen een goede reiniging is niets opgewassen!

Wist je dat…

  • 40% van de vrouwen haar make-up niet verwijdert voor het slapen gaan?
  • Alles wat schuimt je huid ontzettend uitdroogt? Niet alleen je gezicht, maar ook je lichaam. Kies voor je lichaamshuid dan liever een doucheolie zoals een Shower Treatment van hannah dan een douchegel, -foam of badschuim. Ook de ideale uniseks scheerolie voor het hele lichaam!

Wil jij aan de slag met huidverbetering en een keer goed advies wat voor jouw huid het meest geschikt is? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend een hannah huidcoach. Via meetapparatuur en gezond (geschoold) verstand kan ze prima persoonlijk advies geven. Kijk voor meer informatie op hannah.nl en vind een huidcoach in de buurt via de salon locator.

Kortom: wil jij je huid verbeteren? Reinig altijd dubbel – ook als je geen make-up op hebt gehad. Was je huid niet zomaar met zeep, maar eerder met de Cleansing Oil. Ook is het een must om je huid regelmatig in de watten te leggen met een kleimasker. Heerlijk, toch?

Beeld: hannah 

Laatste nieuws